Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπορίζια: Ανάρτηση της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο προκάλεσε αντιδράσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπορίζια: Ανάρτηση της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο προκάλεσε αντιδράσεις

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ "σβήνει" το tweet της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Κίεβο για έγκλημα πολέμου στη Ζαπορίζια

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκήρυξη ανάρτησης της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο, από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Πρόκειται για ανάρτηση η οποία χαρακτήριζε ως «έγκλημα πολέμου» τη ρωσική επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. Μάλιστα σύμφωνα με το εσωτερικό μήνυμα που έλαβε το NBC, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών  έστειλε ένα «επείγον» μήνυμα στις πρεσβείες των ΗΠΑ στην Ευρώπη, στο οποίο αναφερόταν να μην κάνουν retweet την συγκεκριμένη ανάρτηση από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο.

Ο επίσημος λογαριασμός της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Κίεβο στο Twitter ανέφερε ότι ήταν «έγκλημα πολέμου η επίθεση σε πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας» και ότι «ο βομβαρδισμός του μεγαλύτερου πυρηνικού εργοστασίου της Ευρώπης από τον Πούτιν οδηγεί την κυριαρχία του τρόμου ένα βήμα παραπέρα». Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έστειλε ένα σημείωμα στα γραφεία δημοσίων υποθέσεων στις αποστολές των ΗΠΑ στην Ευρώπη, ζητώντας τους να μην εγκρίνουν τη δήλωση.

«ΕΠΕΙΓΟΝ: Μην κάνετε retweet το μήνυμα της πρεσβείας στο Κίεβο ότι ο βομβαρδισμός της εγκατάστασης είναι πιθανό έγκλημα πολέμου. Εάν το έχετε κάνει retweet – καταργήστε το το συντομότερο δυνατό» έγραφε το μήνυμα, το οποίο ακόμα και μετά την παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξακολουθεί να είναι δημοσιευμένη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις