Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η Λίμνη των Κύκνων: Ένα ιδιαίτερο “μαύρο” σε ρωσικό κανάλι
ΚΟΣΜΟΣ

Η Λίμνη των Κύκνων: Ένα ιδιαίτερο “μαύρο” σε ρωσικό κανάλι

Η Λίμνη των Κύκνων: Στη συνέχεια έβαλαν να παίξει η «Λίμνη των Κύκνων» όπως έκαναν το 1991 οι σοβιετικοί τηλεοπτικοί σταθμοί αντί να δείχνουν τον πόλεμο

Ένα από τα τελευταία ανεξάρτητα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Ρωσίας, το TV Rain ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να εκπέμπει, αφού δεχόταν πίεση για την κάλυψη του πολέμου στην Ουκρανία. Η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας είχε ήδη μπλοκάρει το TV Rain νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, κατηγορώντας το για «υποκίνηση εξτρεμισμού, πρόκληση μαζικής διατάραξης της δημόσιας ηρεμίας και ασφάλειας και ενθάρρυνση διαμαρτυριών», σύμφωνα με αναφορές.

Την Πέμπτη, μεταδόθηκε η τελευταία εκπομπή διαδικτυακά. «Όχι στον πόλεμο», είπε η Natalia Sindeyeva, μία από τις ιδρυτές του καναλιού, καθώς οι υπάλληλοι έφευγαν από το στούντιο.
Το κανάλι άρχισε τότε να παίζει πλάνα από παράσταση της Λίμνης των Κύκνων του Τσαϊκόφσκι. Το μπαλέτο χρησιμοποιήθηκε σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές της Σοβιετικής εποχής κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, για να σηματοδοτήσει το θάνατο ηγετών. Αργότερα εικόνες από μπαλέτο μεταδόθηκαν στην τηλεόραση σε ένα πραξικόπημα του 1991 που θα σήμαινε στο τέλος της Σοβιετικής Ένωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις