Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λίγκα 2022: Πέφτει η αύλαια
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λίγκα 2022: Πέφτει η αύλαια

Σούπερ Λίγκα 2022: Ο Ολυμπιακός, που τα τελευταία χρόνια κερδίζει τα πρωταθλήματα με… κλειστά μάτια, κάνει από τώρα σχέδια για την καλύτερη προετοιμασία του για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αυλαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας πέφτει και ο πρωταθλητής είχε ήδη γίνει γνωστός σχεδόν με το… άνοιγμά της! Ο Ολυμπιακός, που τα τελευταία χρόνια κερδίζει τα πρωταθλήματα με… κλειστά μάτια, κάνει από τώρα σχέδια για την καλύτερη προετοιμασία του για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η σκληρή μάχη θα δοθεί πια από τις άλλες ομάδες, στον πόλεμο για μια θέση στον δρόμο της Ευρώπης! Ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Άρης και ο Αστέρας ή ο ΟΦΗ θα διεκδικήσουν τις υπόλοιπες θέσεις για να βρεθούν στα προκριματικά του Γιουρόπα και του Κόνφερενς! Και οι πέντε, πλην Ολυμπιακού, «βράζουν… στο ίδιο καζάνι», σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχουν σημειώσει!

Ο ΠΑΟΚ, που όλοι πίστευαν πως θα ήταν ο μεγάλος, ο δύσκολος αντίπαλος του Ολυμπιακού, πολύ γρήγορα βγήκε εκτός! Έτσι οι ερυθρόλευκοι, που κατάλαβαν πως για μια ακόμη χρονιά δεν είχαν αντίπαλο, δεν έχασαν αγώνα ακόμη και όταν βρέθηκαν να… πετάνε την μπάλα στην εξέδρα! Μάλιστα μετά από κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι ο Ολυμπιακός με τις αλλαγές που έκανε κατάφερνε και έπαιρνε την νίκη στο πρωτάθλημα! Αντίθετα ο ΠΑΟΚ, όπως έδειξε και στον αγώνα με τον Ιωνικό στην Τούμπα (1-1) έχει ακόμη πολύ δρόμο για να μπορέσει να φθάσει και να ξεπεράσει τον Ολυμπιακό. Όμως ο δικέφαλος της Θεσσαλονίκης είναι ένα με δυο κλικ πιο πάνω από την ΑΕΚ και τον Παναθηναικό και αρκετά από τις υπόλοιπες ομάδες!

Τι γίνεται με τους υπόλοιπους

Η ΑΕΚ, της οποίας την περασμένη Κυριακή ο Παναθηναϊκός πήρε την… ταυτότητα (την νίκησε με 3-0!), εδώ και καιρό βρίσκεται εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης. Ίσως οι αλλαγές προπονητών δεν ωφέλησαν την Ένωση. Έτσι πολύ γρήγορα βρέθηκε εννέα βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό! Πλέον η διαφορά μεγάλωσε. Είναι στους 20+ βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και επτά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ!

Ο Παναθηναϊκός με νέα παιδιά στο ρόστερ του, τα περισσότερα Ελληνόπουλα, και δίχως άγχος κατάφερε να αφήσει πίσω τα κακά αποτελέσματα και να πάρει σπουδαίες νίκες σε κρίσιμα παιχνίδια. Και τώρα ύστερα από πολλά χρόνια απουσίας θα διεκδικήσει στα πλέι οφ μια θέση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οι υπόλοιπες ομάδες, ο Άρης και ο Αστέρας Τρίπολης ή ο ΟΦΗ έχουν τις ίδιες πιθανότητες διεκδίκησης ενός εισιτηρίου! Άλλωστε όλοι έχουν θέση στο όνειρο για την Ευρώπη!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις