Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ηλικιωμένη Lidl: “Σκότωσα την αξιοπρέπειά μου, ήθελα να μαγειρέψω στα παιδιά μου”
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηλικιωμένη Lidl: “Σκότωσα την αξιοπρέπειά μου, ήθελα να μαγειρέψω στα παιδιά μου”

Ηλικιωμένη Lidl: "Σκότωσα την αξιοπρέπειά μου. Ήθελα να φτιάξω κάτι με τα χεράκια μου για τα παιδιά μου όπως παλιά"

Με σπασμένη φωνή και φανερά συγκινημένη η γιαγιά που πήγε χθες στο σούπερ μάρκετ Lidl στο Ίλιον και έκλεψε τρόφιμα αξίας 30 ευρώ μίλησε για την πράξη της. Στην ηλικιωμένη ασκήθηκε αρχικά δίωξη, αλλά όταν το θέμα πήρε έκταση παρενέβη το υπουργείο Ανάπτυξης και η δίωξη αποσύρθηκε. Η ίδια περιέγραψε πώς αποφάσισε να κλέψει τα τρόφιμα, αλλά μίλησε και για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει καθώς εκτός από το σοβαρό πρόβλημα υγείας, η σύνταξή της είναι πολύ μικρή και δεν φθάνει να καλύψει ούτε τα στοιχειώδη έξοδά της. Αποκάλυψε, επίσης, ότι πριν δέκα χρόνια έχασε τον άντρα της και τον γιο της σε τροχαίο δυστύχημα.

Η ηλικιωμένη γυναίκα μίλησε στο OPEN για το περιστατικό:

“Σκότωσα την αξιοπρέπειά μου, όλο αυτό είναι ανάξιο. Είχα πεθυμήσει να πάρω δύο – τρία κιλά κρέας, να φωνάξω τα παιδάκια μου να φάμε όλοι μαζί μια μέρα, όχι να με φωνάζουν μόνο αυτά. Ήθελα να φτιάξω κάτι με τα χεράκια μου όπως παλιά”, είπε. “Πήγα μέχρι το ράφι, τα είδα και έφυγα και ο διάολος με γύρισε πίσω. “Άντε βρε”, λέω, “πάρε να κάνεις στα παιδάκια σου ένα φαΐ”. Συνέχισε λέγοντας πως αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα αλλά και προβλήματα υγείας: “Έχω πρόβλημα με ένα δάνειο. Το πήρα για να παντρέψω τα παιδάκια μου πριν από 15 χρόνια. Άμα μου φύγει αυτός ο βραχνάς θα ξαναγεννηθώ, θα προσφέρω στον κόσμο με αυτά τα λεφτά”.

Μίλησε και για τα παιδιά της λέγοντας: “Δεν ήθελα να μάθουν τίποτα. Είναι δύο επιστήμονες, αλλά άτυχα τα φουκαριάρικα από τις δουλειές τους. Πήραν και αυτά δάνεια γιατί εγώ μέχρι τα μπετά τους έφτασα (τα σπίτια) με κάτι ψιλά που είχε αφήσει ο μπαμπάς τους και δούλεψα κι εγώ”.

person in white long sleeve shirt and black pants
Έχασε τον γιο της και τον σύζυγό της σε τροχαίο

Περιέγραψε πως έχασε τον έναν της γιο και τον σύζυγό της σε τροχαίο πριν 10 χρόνια:”Είχα τρία παιδάκια. Έχασα σε τροχαίο τον σύζυγο και τον έναν γιο μου πριν από 10 χρόνια. Δεν πήγε η υγεία μου καλά. Είμαι χειρουργημένη, δεν το έχω πει σε κανέναν. Παίρνω 800 το μήνα. Τη βοήθειά μου την παίρνω από την Αμερική, με μια ένεση που με σώνει, που δεν υπάρχει εδώ. Μου τη στέλνει το ανιψάκι μου και του στέλνω 250 ευρώ το μήνα”.

Η γιαγιά είπε ότι από τα 800 ευρώ το μήνα που παίρνει, χρειάζεται 400 για την υγεία της: “Ούτε 100 ευρώ για φαΐ δεν έχω αλλά δε με νοιάζει, το ορκίζομαι στα κόκκαλα του παιδιού μου. Μπροστά στον ψυχικό πόνο που έπαθα, σκέφτηκα να κάνω ζημιά, αλλά καλά μου είπε ένας ανθρωπάκος και μου είπε ότι αν φύγω θα είναι χειρότερα τα πράγματα, να κάτσω να το παλέψω. Μου τα προσέφερε όλα η ζωή για 15-20 χρόνια και μετά μου τα πήρε όλα απότομα”.

 Η ανακοίνωση της Lidl

“Η Lidl Ελλάς από την έναρξη της λειτουργίας της εφαρμόζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης αξίες και πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας. Έχει αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά ότι στέκεται δίπλα στους συμπολίτες της με ήθος και ευθύνη, όπως πράττει πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις κοινωνικής ευαισθησίας. Συγκεκριμένα έχει μεριμνήσει με μηχανισμό υποστήριξης μέσω ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα αιτήματα για προϊοτική βοήθεια από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο κατάστημά μας στο Ίλιον μάς λυπεί βαθιά. Ο υπεύθυνος του καταστήματος όπως και κάθε υπεύθυνος καταστήματος είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες αναφορικά με παραβατικές συμπεριφορές που ορίζει η νομοθεσία. Η διοίκηση της εταιρείας έλαβε γνώση του περιστατικού και θα φροντίσει να μην υπάρξει συνέχεια. Η εταιρεία θα έρθει σε επικοινωνία με την πελάτισσα για να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε.

Η Lidl Ελλάς θα συνεχίζει να στέκεται διαχρονικά στο πλευρό όσων μας χρειάζονται, αναγνωρίζοντας την ευθύνη και τον ρόλο της στην ελληνική κοινωνία”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις