Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση GPO parapolitika: Στο 14,4% το ΚΙΝΑΛ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση GPO parapolitika: Στο 14,4% το ΚΙΝΑΛ

Δημοσκόπηση GPO parapolitika: Σημαντική διαφορά 9,2 μονάδων διατηρεί η ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα "Παραπολιτικά".

Σημαντική διαφορά 9,2 μονάδων διατηρεί η ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση για την ιστοσελίδα “Power Game”. Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ έχει συρρικνωθεί στις 6,8 μονάδες, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται στο 21,2%, και το ΚΙΝΑΛ να διατηρεί τη δυναμική στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη από την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, με ποσοστό 14.4% . Πιο συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της GPO η ΝΔ συγκεντρώνει 31,2% και ακολουθεί με 9,2 μονάδες διαφορά, ο ΣΥΡΙΖΑ με 22%. Το ΚΙΝΑΛ διατηρεί, επίσης, το διψήφιο ποσοστό του με 14,4% και ακολουθούν ΚΚΕ 6,2%, ΕΛ. Λ. 3,9% και ΜέΡΑ ΜΕ 3%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 10,4% των ερωτηθέντων.

Παροχές και φοροελαφρύνσεις από την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο έχουν αναθερμάνει τα εκλογικά σενάρια ωστόσο 6 στους 10 ερωτηθέντες απαντούν όχι στις πρόωρες εκλογές και ένα 38,5% εκτιμά ότι η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί.

Η “μάχη του κέντρου”

Το Κέντρο αποδεικνύεται ένα παιχνίδι για τρεις με τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να έχει προβάδισμα έναντι του μέχρι τότε κυρίαρχου του χώρου, Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνοντας 30,1% έναντι 26,4 του προέδρου της ΝΔ. Ένα 19,4% των ερωτηθέντων εκτιμά ο κ Τσίπρας, εκφράζει το Κέντρο και το 18,9%, δηλώνει κανένας.

Τέλος, Τσίπρας και Ανδρουλάκης αναμετρώνται στα ίσα όμως για την επικράτηση στην κεντροριστερά με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να συγκεντρώνει 40,4% έναντι 39,6% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις