Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ηγέτης ISIS Συρία: Νεκρός ο αρχηγός μετά από επίθεση των ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Ηγέτης ISIS Συρία: Νεκρός ο αρχηγός μετά από επίθεση των ΗΠΑ

Ηγέτης ISIS Συρία: Αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν στη Συρία τον επικεφαλής του ISIS, γνωστοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος

Νεκρός έπεσε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, μετά από επίθεση των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη βορειοδυτική Συρία. Σύμφωνα με δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν: «Χάρη στην ικανότητα και τη γενναιότητα των ενόπλων δυνάμεών μας, εξοντώσαμε από το πεδίο της μάχης τον Αμπού Ιμπραήμ αλ-Χασίμι αλ Κουράισι, τον ηγέτη του ISIS». Πρόσθεσε επίσης πως όλοι οι Αμερικανοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση επέστρεψαν με ασφάλεια. Ο Μπάιντεν ανέφερε επίσης πως θα απευθυνθεί στον αμερικανικό λαό για την επιδρομή αργότερα σήμερα. Νωρίτερα, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι οι ειδικές δυνάμεις είχαν κυνηγήσει υψηλόβαθμους τζιχαντιστές σε αεροπορική επιδρομή, σκοτώνοντας 13 ανθρώπους σε μια «επιτυχημένη» επιχείρηση.

Η μεγαλύτερη επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιντλίμπ από το 2019

Η ολονύκτια επιχείρηση θεωρήθηκε ότι ήταν η μεγαλύτερη του είδους της από τις αμερικανικές δυνάμεις στην ελεγχόμενη από τους τζιχαντιστές περιοχή Ιντλίμπ από την επιδρομή του 2019 που σκότωσε τον πρώην ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Abu Bakr al-Baghdadi. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είπε ότι επτά άμαχοι ήταν μεταξύ των τουλάχιστον 13 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην επιχείρηση, κατά την οποία οι επίλεκτες δυνάμεις των ΗΠΑ προσγειώθηκαν με ελικόπτερο κοντά στο Άτμε. «Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά και τρεις γυναίκες, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου επισκέφθηκαν ένα σπίτι στα περίχωρα του Άτμε, το οποίο φαινόταν να είναι ένας από τους κύριους στόχους των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ. Το διώροφο κτίριο έφερε σημάδια της επίθεσης, με διαλυμένα κουφώματα, και μερικώς κατεστραμμένη στέγη. Οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει αρκετές επιχειρήσεις εναντίον στόχων τζιχαντιστών υψηλής αξίας στην περιοχή Ιντλίμπ τους τελευταίους μήνες. Η περιοχή, ο τελευταίος θύλακας που αντιτίθεται στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, φιλοξενεί περισσότερους από 3 εκατομμύρια ανθρώπους και κυριαρχείται από τζιχαντιστές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις