Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Έχουν αρχίσει εδώ και αρκετές εβδομάδες τα όργανα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα μετά την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή αρχηγού από την βάση. Με δημόσιες τοποθετήσεις τους τα στελέχη δείχνουν αν συμφωνουν ή διαφωνούν με τις προτάσεις του προέδρου. Ανάμεσα στις τοποθετήσεις που ξεχώρισαν πριν λίγες ημέρες είναι και αυτή του Πάνου Σκουρλέτη, που αποτιμά ως εξής την πρόταση Τσίπρα: «Αποθέωση των μηχανισμών, καθώς και πριμοδότηση όσων έχουν την κάθε είδους αναγνωρισιμότητα σε βάρος των λιγότερο γνωστών αλλά αναγκαίων συντρόφων». Φανταστείτε τι έχουμε να δούμε και να ακούσουμε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σε λίγες εβδομάδες από τώρα.

Από τις πιο σουρεαλιστικές εικόνες που είδαμε στην πρόσφατη κακοκαιρία ήταν αυτή όπου οι στρατιώτες φτυάριζαν το οδόστρωμα του πιο ακριβού δρόμου της χώρας, που θεωρητικά θα έπρεπε να είχε και τα καλύτερα μηχανήματα αποχιονισμού του οδοστρώματος. Παραταύτα την λύση έδωσαν όχι τα μηχανήματα, αλλά τα φτυάρια!

 

Ο χιονάναθρωπος του γραμματέα

Ένα χιονάνθρωπο έφτιαξε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης και μοιράστηκε την φωτογραφία με τους διαδικτυακούς του φίλους. Και ο χιονάνθρωπος ήταν ΠΑΣΟΚ, αφού είχε την πράσινη παλιά σημαία του κόμματος δίπλα του. Επίσης ο χιονάνθρωπος φορούσε και την γνωστή πράσινη μάσκα του ΠΑΣΟΚ. Ευτυχώς το καπέλο και το κασκόλ ήταν μαύρα και έτσι έσπαγε λίγο η μονοτονία του πράσινου!

 

Η σωστή αντίδραση

Εντελώς διαφορετική αντίδραση από τους περισσότερους από εμάς  απέναντι στον χιονιά είχε ο Νορβηγός πρέσβης στην χώρα μας Φρόντ Όβεραλ, ο οποίος με ανάρτηση μιας φωτογραφίας στα social media μάς έδειξε ότι καθάρισε το πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι του. Συνηθισμένος άλλωστε από την χώρα του που έχουν μάθει από μικρά παιδιά να αντιμετωπίζουν το χιόνι. Άραγε πόσοι από εμάς πράξαμε το ίδιο;

 

Αργία

Σε αργία τέθηκε το κράτος τρεις ημέρες λόγω της κακοκαιρίας. Αυτό άραγε αποτελεί πλέον μέρος σχεδίου και στρατηγικής; Δηλαδή κάθε φορά που θα χιονίζει, θα βρέχει, θα κάνει καύσωνα ή θα έχουμε πυρκαγιές, το κράτος θα μπαίνει σε αργία;

 

Η διαφορά

Αν αυτό έχει κάποια σημασία για την αντιμετώπιση των κρίσεων από τα καιρικά φαινόμενα (που δεν έχει) η διαφορά ανάμεσα στην διακυβέρνηση Μητσοτάκη και την διακυβέρνηση Τσίπρα είναι ότι ο πρώτος ζητά και μια συγνώμη από τους πολίτες, ενώ ο δεύτερος όχι.

Και στούντιο

Στενός συνεργάτης του νέου προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη έστησε στην Χαριλάου Τρικούπη ένα υπερσύγχρονο στούντιο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απευθείας τηλεοπτικές μεταδόσεις και συνεντεύξεις. Μάλιστα από εκεί θα γίνονται, λένε οι πληροφορίες, και οι δηλώσεις του νέου εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, αλλά και του προέδρου.

Πληρωμένη απάντηση

Μια πληρωμένη απάντηση έδωσε στον Παύλο Πολάκη ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου, όταν ο ίδιος ξεπέρασε κατά πολύ τον χρόνο ομιλίας του. Μετά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις, ο Παύλος Πολάκης απευθύνθηκε στην έδρα λέγοντας: «Πολύ άγχος σας πιάνει, κύριε Αθανασίου, σας πιάνει ένα άγχος κάθε φορά που βγαίνω εδώ, έχετε ταχυκαρδίες να τελειώσω». Και ο κ. Αθανασίου αποκρίθηκε: «Μήπως εσείς έχετε ταχυκαρδίες κάθε φορά που με βλέπετε στην έδρα; Κανένας βουλευτής δεν μπορεί να έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση από το σύνολο, κανείς απολύτως και ουτε είστε κάτι εξαιρετικό εδώ στην Βουλή .Είστε εξαιρετικός από άλλη άποψη».

 

Θετικός

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε πριν λίγες ημέρες ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, όπως ενημέρωσε ο ίδιος μέσω ανάρτησής του στα social media. Μάλιστα ο ίδιος γνωστοποίησε ότι έχει κάνει και τις τρεiς δόσεις εμβολίου και ότι έχει ήπια συμπτώματα. Ταχεία ανάρρωση να ευχηθούμε.

 

Στο λιμάνι

Τους άστεγους στο λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε μαζί τους, ζήτησε να μάθει τις ιστορίες κάποιων εξ αυτών και άκουσε από τους ίδιους ότι όλοι εκεί έχουν γίνει πλέον οικογένεια. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εμβολιαστούν όλοι και προανήγγειλε μια συνάντηση με μονάδα εμβολιασμού για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Στην ίδια επίσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αστυνομικούς και λιμενικούς που είχαν βάρδια εκείνη την ώρα.

 

 

Στην πεντάδα

Στους πέντε καλύτερους δημάρχους της Ευρώπης συγκαταλέγεται ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης με βάση την λίστα του mayorsofeurope.eu, που δημοσιεύθηκε πριν λίγες ημέρες. Σύμφωνα με την πλατφόρμα, ο κ. Μπακογιάννης εστίασε σε έργα υποδομής και στην ανάπτυξη της Αθήνας ως έξυπνη πόλη, ενώ έχει και σημαντικό έργο στην τουριστική προβολή της πόλης. Την πεντάδα των καλύτερων δημάρχων συμπληρώνουν ο δήμαρχος Αμβούργου, Στοκχόλμης, Πράγας και Μπαρτισλάβας.

 

Το τηλεφώνημα

Και την ώρα που ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας έδινε τηλεοπτική συνέντευξη και έλεγε την φράση «έχει δίκιο ο Μητσοτάκης που λέει ότι μας χωρίζει άβυσσος με τον ΣΥΡΙΖΑ» χτύπησε το κινητό του τηλέφωνο. Αφού κοίταξε το κινητό του είπε προς τους δημοσιογράφους: «Δεν ήταν ο κ. Μητσοτάκης».

Το ζιβάγκο

Διαχρονικά το ζιβάγκο είναι συνδεδεμένο ε τον Ανδρέα Παπανδρέου, οπότε όσοι είδαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη με παρόμοιο ντύσιμο στην σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου για τα «Απάτητα βουνά» έκαναν περίεργους συνειρμούς και σχόλια. «Μήπως είναι άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ;», αναρωτήθηκαν κάποιοι, για να αποκριθούν κάποιοι άλλοι ότι απλώς έκανε πολύ κρύο εκείνη την ημέρα.

 

Παρουσία στην τηλεόραση

Η νέα αναπληρώτρια τύπου του ΚΙΝΑΛ Αναστασία Σιμητροπούλου εκτός από δικηγόρος με πλούσια δράση έχει συμμετάσχει και στο τηλεπαιχνίδι deal. Μάλιστα όσοι αναζήτησαν και είδαν τα επεισόδια του παιχνιδιού, μάς ενημέρωσαν ότι είχε κερδίσει και 40 ευρώ. Μακάρι να κερδίσει και το στοίχημα της νέας της θέσης, που δεν είναι καθόλου εύκολη και σίγουρα δεν είναι παιχνίδι.

 

Ωραία πρωτοβουλία

Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβαν η προεδρία της Δημοκρατίας και το Μέγαρο Μαξίμου, που αφορούσε σε ένα σχολείο στην Κομοτηνή. Πριν λίγο καιρό στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της προεδρείας έφτασε ένα γράμμα από έναν πατέρα που ανέφερε τα προβλήματα στις εγκαταστάσεις ενός εξαθέσιου σχολείου στην Κομοτηνή. Η προεδρία ευαισθητοποίθηκε αμέσως και σε συνεργασία με το πρωθυπουργικό γραφείο και τον επικεφαλής Γρηγόρη Δημητριάδη προχώρησαν και διεκπεραίωσαν άμεσα τις εργασίες στο σχολείο βελτιώνοντας έτσι τις συνθήκες για τους μαθητές.

Με Σεφέρη

Μια ρήση του νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχε με τους πρεσβευτές της χώρας μας σε ολόκληρη την υφήλιο. «Οι ευκαιρίες πάντα φαίνονται μεγαλύτερες όταν φεύγουν παρά όταν έρχονται». Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε ο κομβικός ρόλος της χώρας μας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ενώ κοινός περονομαστής όλων των πρεσβευτών ήταν τα αιτήματα που έχουν από τους αρχηγούς των κρατών τους για μια συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Φιλέλληνας

Εκτός από φιλέλληνας έγινε και Έλληνας ο Βρετανός ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ, αφού σε ειδική τελετή που έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών ο κ. Μαζάουερ απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις