Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γκαζάκια – Αλεξόπουλος: Επίθεση στο γραφείο του δικηγόρου που κατήγγειλε η Γεωργία Μπίκα
ΕΛΛΑΔΑ

Γκαζάκια – Αλεξόπουλος: Επίθεση στο γραφείο του δικηγόρου που κατήγγειλε η Γεωργία Μπίκα

Γκαζάκια - Αλεξόπουλος: Η έκρηξη σημειώθηκε στην πολυκατοικία που βρίσκεται το γραφείο του κ. Αλεξόπουλου

Έκρηξη με γκαζάκια σημειώθηκε νωρίς το πρωί σε πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη, στην οποία βρίσκονται το γραφείο του δικηγόρου Θεόφιλου Αλεξόπουλου και ενός εμπλεκόμενου στην υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα. Σύμφωνα με το MEGA, η έκρηξη σημειώθηκε στον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας, όπου βρίσκεται το γραφείο του κ. Αλεξόπουλου, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία της 24χρονης Γεωργίας την είχε απειλήσει όταν κατέθετε για τον βιασμό της. Στην ίδια οικοδομή, η οποία βρίσκεται στην οδό Εγνατίας, μένει και ένας από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση βιασμού, και συγκεκριμένα το άτομο που φέρεται να κάλεσε την 24χρονη στο πάρτι.

Για την έκρηξη μίλησε ένας εκ των ενοίκων της οικοδομής και μάρτυρας. Ο ένοικος αναφέρει σε δήλωση που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, ότι “στις 7 ακριβώς ακούσαμε δύο απανωτούς κρότους και έπειτα βρέξαμε πετσέτες και κλείσαμε τις χαραμάδες από τις πόρτες καθώς είχε ήδη μπει έντονος καπνός στα σπίτια”. Όσoν αφορά στους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης, ο ένοικος αναφέρει ότι δεν πρόλαβαν να δουν κάποιον, ενώ συμπληρώνει ότι η οικοδομή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται στόχος επίθεσης και οι ένοικοι αναμένουν τη διαλεύκανση της υπόθεσης από την Αστυνομία.

Τέλος, ερωτηθείς για την κατάσταση της οικοδομής, είπε ότι “έχουν μαυρίσει οι τοίχοι από την έκρηξη, η οσμή είναι ακόμη έντονη και αναμένουμε της αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, η οποία διακόπηκε από την έκρηξη”.

Θέμα ωρών οι τοξικολογικές – Πώς θα γίνει η κατάθεση των αποτελεσμάτων

Παράλληλα, θέμα ωρών θεωρείται η παράδοση του τελικού πορίσματος των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης στις ανακριτικές αρχές, καθώς εκτός απροόπτου, το πολυαναμενόμενο e-mail από την Ελβετία στο Εργαστήριο Τοξικολογίας του ΑΠΘ αναμένεται να σταλεί σήμερα το πρωί. Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα αναμένονταν έως την Παρασκευή, ορισμένες αγκυλώσεις και λεπτομέρειες που έκριναν οι ειδικοί στην Ελβετία οδήγησαν στην εκ νέου καθυστέρηση των τελικών αποτελεσμάτων.

Για τον λόγο αυτόν, όπως είχε ενημερώσει το ThessToday.gr από την Παρασκευή, η κατάθεση του τελικού φακέλου -με την ενσωμάτωση και των ευρημάτων στο αρμόδιο εργαστήριο του ΑΠΘ- προς τις ανακριτικές αρχές θα γίνει το αργότερο μέχρι σήμερα το μεσημέρι, καθώς χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την οριστική σύνταξή του.

Στην Ελβετία ο φάκελος

Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ThessToday.gr, η ώρα για το “ραντεβού” επιστημόνων – ανακρίτριας θα προγραμματιστεί κατόπιν συνεννόησης, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές αποκλείουν -εκτός απροόπτου- το σενάριο κατάθεσης των αποτελεσμάτων την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου. Στην περίπτωση κατά την οποία ο φάκελος δεν θα κατατεθεί ούτε σήμερα είναι μόνο αν καθυστερήσει εκ νέου η αποστολή των εξετάσεων από την Ελβετία, κάτι που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θεωρείται απίθανο.

Υπενθυμίζεται ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις εστάλησαν στην Ελβετία γιατί εκεί στεγάζεται το υπερσύγχρονο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης, στο οποίο μπορεί να ανιχνευθούν νέες ναρκωτικές ουσίες ή φάρμακα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη και μπορεί να μην είναι γνώριμα στην Ελλάδα. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι όπως μετέφεραν ειδικοί στο ThessToday.gr, κάθε χρόνο κυκλοφορούν τουλάχιστον 101 νέες ναρκωτικές ουσίες.

Μάλιστα, όλες αυτές τις ημέρες η ανακρίτρια βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τους εξειδικευμένους επιστήμονες και ενημερωνόταν για τη διαδικασία και τα συμπεράσματα των εξετάσεων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ελβετία. Το μόνο που απομένει, λοιπόν, είναι να κατατεθούν και επίσημα στις ανακριτικές αρχές, ώστε να φανεί αν ανιχνεύθηκαν ναρκωτικές ουσίες -είτε κλασικές, είτε συνθετικές και παραισθησιογόνα- στον οργανισμό της 24χρονης, ενώ θα υπάρξει και ενημέρωση για τους δείκτες αλκοόλης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις