Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Παλάτι Πούτιν – pole dancing: Ο Ναβάλνι συνεχίζει τις αποκαλύψεις
ΚΟΣΜΟΣ

Παλάτι Πούτιν – pole dancing: Ο Ναβάλνι συνεχίζει τις αποκαλύψεις

Παλάτι Πούτιν - pole dancing: Ένα χρόνο μετά την τελευταία σύλληψή του νούμερο 1 αντιπάλου του προέδρου της Ρωσίας, ο Αλεξέι Ναβάλνι δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφικά ντοκουμέντα για το πώς ζει ο Πούτιν.

Μια φωτογραφία που ισχυρίζεται ότι δείχνει μια αίθουσα pole dancing στο φερόμενο παλάτι του Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μαύρη Θάλασσα δημοσίευσε η ομάδα του Αλεξέι Ναβάλνι. Το δωμάτιο είχε προηγουμένως απεικονιστεί σε εικόνες υπολογιστή με βάση τα λεπτομερή σχέδια του ακινήτου που διέρρευσαν, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο φυλακισμένος αρχηγός της αντιπολίτευσης. Τώρα, η ομάδα του Ναβάλνι ισχυρίζεται ότι έχει βρει χιλιάδες πραγματικές φωτογραφίες του παλατιού που επιβεβαιώνουν ένα δωμάτιο «στριπτίζ» με σκηνή αλλά και ένα μεταλλικό δοκάρι για pole dancing. Η αίθουσα στριπτίζ αριστερά, όπως δείχνει η φωτογραφία από τις εργασίες στην έπαυλη, και δεξιά η εικόνα όπως φαντάστηκε το δωμάτιο η ομάδα του Ναβάλνι, σύμφωνα με περιγραφές, πριν έναν χρόνο.

Το δωμάτιο pole dancing

«Η αίθουσα στριπτίζ πραγματικά υπάρχει», λέει ένα σχόλιο με ένα βίντεο για τις φωτογραφίες. «Και φαίνεται πολύ χειρότερο από ό,τι μπορούσαμε να φανταστούμε». Μια εικόνα φτιαγμένη σε υπολογιστή, η οποία έδειχνε πώς η ομάδα του Αλεξέι Ναβάλνι είχε φανταστεί το συγκεκριμένο μπουντουάρ, είχε κυκλοφορήσει πριν από έναν χρόνο, βάσει σχεδίων που διέρρευσαν και τα οποία περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, ένα καζίνο και μια «aqua disco». Η φωτογραφία δείχνει τώρα αυτό που ισχυρίζονται πως είναι το δωμάτιο στριπτίζ στην πραγματικότητα μέσα στο παλάτι του Βλ. Πούτιν, αξίας 1,3 δισ. δολαρίων, το οποίο ήταν ακόμη υπό κατασκευή. «Η σκηνή στο δωμάτιο είναι γεμάτη με μαξιλάρια», λέει το σχόλιο.

Εν μέσω διαμάχης σχετικά με το παλάτι, πριν από έναν χρόνο ο ολιγάρχης Αρκάντι Ρότενμπεργκ αρνήθηκε ότι ανήκει στον Βλαντίμιρ Πούτιν και είπε πως αυτός ήταν ο ιδιοκτήτης της μεγάλης έπαυλης με θέα τη Μαύρη Θάλασσα. Υπενθυμίζεται πως ο δισεκατομμυριούχος Ρότενμπεργκ είναι ίσως ο πιο στενός φίλος του Ρώσου προέδρου από την παιδική του ηλικία.

Το τζακούζι

Τότε ο μεγιστάνας είχε εξηγήσει: «Είναι ένα εκπληκτικό μέρος. Θα θέλαμε να φτιάξουμε ένα ξενοδοχείο εκεί, γι’ αυτό και έχει τόσα πολλά δωμάτια». Προχωρώντας περαιτέρω αλλά χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, είπε πως κατάφερε να «γίνει δικαιούχος» της καλά φυλασσόμενης περιουσίας. Το παλάτι υψηλής ασφαλείας φέρεται επίσης να περιλαμβάνει ένα «υπόγειο συγκρότημα 16 ορόφων», θυμίζοντας κάτι από τον κακό σε ταινία του Τζέιμς Μποντ. Μάλιστα, το συγκρότημα αυτό περιγράφεται ως «μια ολόκληρη μυρμηγκοφωλιά στον βράχο κάτω από την έπαυλη».

Πώς έγιναν γνωστά τα σχέδια της έπαυλης

Ένας μηχανικός που έγινε πληροφοριοδότης, με το όνομα Βίκτωρ, ο οποίος φέρεται να εργαζόταν στην κατασκευή της έπαυλης, χαρακτήρισε το παλάτι «εθνικό θησαυρό». Είπε επίσης πως τα υπόγεια περάσματα που ήταν θαμμένα στον βράχο ήταν πιο έξυπνα από το καταφύγιο του Dr. No.

Η έπαυλη περιέχει ακόμη και θέατρο

Στα σχέδια του παλατιού περιλαμβάνεται ακόμη η κατασκευή στον όγδοο υπόγειο όροφο ενός «μπαλκονιού, που κρέμεται πάνω από τη θάλασσα», χτισμένο στον γκρεμό, και στο οποίο ο ιδιοκτήτης μπορεί να απολαύσει γευσιγνωσία κρασιού από τα αποθέματα του παλατιού, σύμφωνα με τον μηχανικό.

Το σχέδιο της πισίνας που είχε παρουσιάσει η ομάδα του Ναβάλνι πριν από έναν χρόνο και δεξιά η πισίνα όπως είναι στην πραγματικότητα
Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο Πούτιν έχει ζήσει ποτέ σε αυτό το παλάτι, το οποίο φαίνεται να υποβάλλεται σε εργασίες ανακαίνισης. Το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί ότι πρόκειται για την ιδιωτική κατοικία του προέδρου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις