Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

21

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπουρλά για κορονοϊό: «Θα πάρουμε σύντομα πίσω τη ζωή μας»
ΚΟΣΜΟΣ

Μπουρλά για κορονοϊό: «Θα πάρουμε σύντομα πίσω τη ζωή μας»

Μπουρλά για κορονοϊό: Ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να κυκλοφορεί για πολλά ακόμη χρόνια, αλλά αυτό θα πρέπει να είναι το τελευταίο πανδημικό κύμα

Αισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι σύντομα θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro o Μπουρλά τόνισε: «Θα πάρουμε σύντομα πίσω τη ζωή μας… Είμαστε σε καλή θέση να το πετύχουμε αυτό την άνοιξη χάρις σε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας».

Ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να κυκλοφορεί για πολλά ακόμη χρόνια, αλλά αυτό θα πρέπει να είναι το τελευταίο πανδημικό κύμα, στο οποίο θα επιβληθούν περιορισμοί, τόνισε ο CEO της Pfizer, λίγες μέρες αφότου προέβλεψε ότι ο SARS-CoV-2 μπορεί να κρατήσει και δέκα χρόνια. Ο Μπουρλά υπογράμμισε ότι τα εμβόλια είναι «ασφαλή και αποτελεσματικά» για τα παιδιά κι εξήγησε ότι την επόμενη πενταετία ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός θα επενδύσει ένα πολύ υψηλό ποσό, άνω των 520 εκατ. ευρώ, στη Γαλλία για να υποστηρίξει την έρευνα και την παραγωγή θεραπειών κατά του Covid-19.

Αφενός, η Pfizer ενισχύει τις παραγωγικές της ικανότητες, μέσω συμφωνίας με τη Novasep, η οποία θα παρασκευάσει το Paxlovid, το χάπι κατά της Covid, στο εργοστάσιό της στο Mourenx και αφετέρου θα επενδύσει στη γαλλική βιοτεχνολογία – ειδικά στον τομέα των σπάνιων ασθενειών, της ογκολογίας, των αυτοάνοσων νοσημάτων και του mRNA – και θα αυξήσει σημαντικά τις κλινικές της δοκιμές με Γάλλους ασθενείς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις