Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

22

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γυναίκα μαστιγώθηκε 100 φορές – Ινδονησία: Κατηγορήθηκε για μοιχεία και της επιβλήθηκε τιμωρία δημόσια
ΚΟΣΜΟΣ

Γυναίκα μαστιγώθηκε 100 φορές – Ινδονησία: Κατηγορήθηκε για μοιχεία και της επιβλήθηκε τιμωρία δημόσια

Γυναίκα μαστιγώθηκε 100 φορές - Ινδονησία: Το δικαστήριο εξέδωσε βαρύτερη ποινή για τη γυναίκα, καθώς εκείνη ομολόγησε ότι απάτησε τον σύζυγό της.

Μια Ινδονήσια μαστιγώθηκε 100 φορές, κατηγορούμενη για μοιχεία, στη συντηρητική επαρχία Άτσεχ, τη μοναδική περιοχή της Ινδονησίας που εφαρμόζει τον ισλαμικό νόμο της σαρίας. Ο σύντροφός της, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες, δέχθηκε 15 χτυπήματα με μαστίγιο. Το δικαστήριο εξέδωσε βαρύτερη ποινή για τη γυναίκα, καθώς εκείνη ομολόγησε ότι απάτησε τον σύζυγό της, δήλωσε ο Ιβάν Νατζάρ Αλαβί, ο επικεφαλής του τμήματος ερευνών στο γραφείο του εισαγγελέα. Αντιθέτως, οι δικαστές δεν πίστευαν ότι θα μπορούσαν να καταδικάσουν τον σύντροφό της, που ήταν κι εκείνος παντρεμένος, σε μια τόσο αυστηρή ποινή.

«Κατά τη διάρκεια της δίκης δεν παραδέχθηκε τίποτα, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Επομένως, οι δικαστές δεν μπορούσαν να αποδείξουν την ενοχή του», είπε ο Αλαβί σε δημοσιογράφους, μετά το δημόσιο μαστίγωμα των κατηγορουμένων. Ως εναλλακτική τιμωρία, παραδέχθηκε την ενοχή του ότι «επέδειξε σημάδια αγάπης σε μια άλλη γυναίκα εκτός της συζύγου του». Το ζευγάρι το είχαν αιφνιδιάσει κάτοικοι της περιοχής σε ένα φοινικόδασος το 2018. Η γυναίκα δεν άντεξε τον πόνο από τα χτυπήματα με το μαστίγιο και το μαρτύριό της διακόπηκε για λίγο, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεκάδες άνθρωποι πήγαν να παρακολουθήσουν τις μαστιγώσεις

Σήμερα, επίσης, άλλος άνδρας, που κρίθηκε ένοχος για σεξουαλικές σχέσεις με μία ανήλικη, μαστιγώθηκε 100 φορές. Θα περάσει, επιπλέον, 75 μήνες στη φυλακή, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Δεκάδες άνθρωποι πήγαν να παρακολουθήσουν τις μαστιγώσεις. Το σκηνικό μαγνητοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το θέαμα επέκριναν προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που κατήγγειλαν τη σκληρότητα αυτής της πρακτικής, την οποία, εντούτοις, στηρίζει ο πληθυσμός του Άτσεχ, το 98% του οποίου είναι μουσουλμάνοι. Το 2019, επισήμως, 43 άνδρες και 42 γυναίκες καταδικάστηκαν σε μαστίγωμα για θρησκευτικά εγκλήματα στην πόλη Μπάντα Άτσεχ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις