Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Αλίμου: Σύμπραξη με τους δήμους Π. Φαλήρου και Καλλιθέας
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αλίμου: Σύμπραξη με τους δήμους Π. Φαλήρου και Καλλιθέας

Δήμος Αλίμου: Πρόκειται για δύο δράσεις συνολικού ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες στοχεύουν στην επιδοτούμενη κατάρτιση ανέργων και εργαζομένων.

Ένα ακόμα μεγάλο έργο με κοινωνική αξία πρόκειται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από τον Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αττικής (ΣυΔΝΑ), που έχει συστήσει ο Δήμος Αλίμου από κοινού με τους Δήμους Π. Φαλήρου και Καλλιθέας. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο δράσεις συνολικού ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες στοχεύουν στην επιδοτούμενη κατάρτιση ανέργων και εργαζομένων των τριών Δήμων:

• Οι «Δράσεις για τη βελτίωση της απασχολησιμότητας» αφορούν στην κατάρτιση 750 ανέργων των 3 Δήμων.

• Η «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων» αφορά στην εξατομικευμένη συμβουλευτική, εκπαίδευση και πιστοποίηση 250 εργαζομένων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις των 3 Δήμων.

Όλοι οι ωφελούμενοι, πέρα από την κατάρτιση και πιστοποίηση των γνώσεών τους, θα λάβουν και ανάλογη επιδότηση. Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες αναμένεται η έναρξη υλοποίησης των δράσεων, οπότε και θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση – πρόσκληση συμμετοχής προς τους ενδιαφερόμενους πολίτες των 3 πόλεων. Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης ευχαρίστησε θερμά τους συναδέλφους του Δημάρχους Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο και Παλ. Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο για την πολύ εποικοδομητική και δημιουργική συνεργασία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις