Δήμος Αλίμου: Σύμπραξη με τους δήμους Π. Φαλήρου και Καλλιθέας

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Αλίμου: Σύμπραξη με τους δήμους Π. Φαλήρου και Καλλιθέας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Δήμος Αλίμου: Πρόκειται για δύο δράσεις συνολικού ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες στοχεύουν στην επιδοτούμενη κατάρτιση ανέργων και εργαζομένων.

12.01.2022 | 16:18

Ένα ακόμα μεγάλο έργο με κοινωνική αξία πρόκειται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από τον Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αττικής (ΣυΔΝΑ), που έχει συστήσει ο Δήμος Αλίμου από κοινού με τους Δήμους Π. Φαλήρου και Καλλιθέας. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο δράσεις συνολικού ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες στοχεύουν στην επιδοτούμενη κατάρτιση ανέργων και εργαζομένων των τριών Δήμων:

• Οι «Δράσεις για τη βελτίωση της απασχολησιμότητας» αφορούν στην κατάρτιση 750 ανέργων των 3 Δήμων.

• Η «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων» αφορά στην εξατομικευμένη συμβουλευτική, εκπαίδευση και πιστοποίηση 250 εργαζομένων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις των 3 Δήμων.

Όλοι οι ωφελούμενοι, πέρα από την κατάρτιση και πιστοποίηση των γνώσεών τους, θα λάβουν και ανάλογη επιδότηση. Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες αναμένεται η έναρξη υλοποίησης των δράσεων, οπότε και θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση – πρόσκληση συμμετοχής προς τους ενδιαφερόμενους πολίτες των 3 πόλεων. Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης ευχαρίστησε θερμά τους συναδέλφους του Δημάρχους Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο και Παλ. Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο για την πολύ εποικοδομητική και δημιουργική συνεργασία.

Exit mobile version