Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νόβακ Τζόκοβιτς – απόφαση: Η πρώτη αντίδραση του τενίστα
ΚΟΣΜΟΣ

Νόβακ Τζόκοβιτς – απόφαση: Η πρώτη αντίδραση του τενίστα

Νόβακ Τζόκοβιτς - απόφαση:Το μήνυμα του Νόβακ Τζόκοβιτς που άρχισε να προπονείται και η συνέντευξη Τύπου της οικογένειάς του - Αύριο το τελευταίο επεισόδιο στο θρίλερ

Σε θρίλερ για γερά νεύρα έχει εξελιχθεί η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη του τένις βρίσκεται εδώ και πέντε μέρες σε κατάσταση “λίμπο” στην Αυστραλία. Η πρώτη αντίδραση του Νόβακ Τζόκοβιτς έγινε μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. “Ήρθα εδώ για να παίξω και θέλω να μείνω για να αγωνιστώ” – “Ευγνώμων” δηλώνει για την δικαστική απόφαση που ανέτρεψε την ακύρωση της βίζα εισόδου του. Μετά την δικαίωσή του από το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Μελβούρνης που έκανε δεκτή την έφεσή του κατά της απόφασης ακύρωσης της βίζας εισόδου του στη χώρα, υποβάλλεται στο “μαρτύριο” της αναμονής.

https://twitter.com/DjokerNole/status/1480529173789696001?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1480529173789696001%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.thetoc.gr%2Fdiethni%2Farticle%2Fkorufonetai-to-thriler-me-ton-tzokobits-live-i-sunenteuxi-tupou-tou-nole-kai-tis-oikogeneia-tou—aurio-krinontai-ola%2F

Εντωμεταξύ, η οικογένειά του αποφάσισε να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου

“Στο τέλος κέρδισε η δικαιοσύνη” είπε ο πατέρας του κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου. “Σαν οικογένεια δυσκολευτήκαμε πολύ, είμαστε συναισθηματικά πολύ δεμένοι με τον αδερφό μου”, είπε στη συνέχεια ο αδελφός του Τζόρτζε. “Είναι πολύ δύσκολο να υπερασπιστείς τον Νόβακ και να μην κινδυνεύσεις να προσβάλεις κάποιον ταυτόχρονα. “Μαχόμαστε για τη δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να ακολουθήσουμε τις διαδικασίες και να δείξουμε σε όλους στον κόσμο ότι πρέπει να στείλουμε αγάπη στον Νόβακ.”

Ο Τζόρτζε Τζόκοβιτς είπε ότι ο αδερφός του έχει ήδη επιστρέψει στο γήπεδο για να προπονηθεί σήμερα. “Ο Νόβακ είναι ελεύθερος. Πριν από λίγα λεπτά, προπονήθηκε σε ένα γήπεδο τένις. Ήρθε στην Αυστραλία για να παίξει τένις, για να προσπαθήσει να κερδίσει άλλο ένα Αυστραλιανό Όπεν. Έχουν ειπωθεί πολλοί χαρακτηρισμοί εδώ και πολλά χρόνια και πάντα υποστήριζε την ελευθερία επιλογής”, λέει. “Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη του στην καριέρα του, είναι μεγαλύτερη από οποιοδήποτε Grand Slam”, δήλωσε η μητέρα του.

Εν αναμονή της οριστικής απόφασης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Πολυπολιτισμικότητας για το αν τελικώς ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα παραμείνει ή όχι στην Αυστραλία, η άποψη του “Νόλε” εκφράζεται μέσω της συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε στο Βελιγράδι.

Δείτε το βίντεο από τις 23.24 και μετά:
Την είδηση έκανε γνωστή ο Σρνταν Τζόκοβιτς, πατέρας του “Νόλε”, στο βρετανικό δίκτυο BBC

Ο γιος του δεν πήρε μέρος τελικά στην προγραμματισμένη οικογενειακή συνέντευξη Τύπου μέσω βίντεο. Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Μετανάστευσης και Πολυπολιτισμικότητας, Αλεξ Χοκ, ο οποίος δικαιούται να ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του Σέρβου δεν αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις πριν από την Τρίτη 11/01.

Ελεύθερος να παραμείνει στην Αυστραλία

Νωρίτερα, είχε μεταδοθεί η πληροφορία πως λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Μελβούρνης, που έκανε δεκτή την έφεσή του Σέρβου τενίστα κατά της απόφασης των αυστραλιανών αρχών που είχαν ακυρώσει τη βίζα εισόδου του στη χώρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν έξω και στον χώρο του ξενοδοχείου όπου παρέμεινε από την Πέμπτη και ότι ο Τζόκοβιτς είναι υπό κράτηση.

Η πληροφορία, που αναπαράχθηκε από πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, ξεκίνησε από όσα μετέδωσε Σέρβος δημοσιογράφος επικαλούμενος τον πατέρα του πρωταθλητή. Όμως διαψεύστηκε από την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει συλληφθεί, σύμφωνα με τέσσερις κυβερνητικές πηγές και πηγές από τον χώρο του τένις. Ο υπουργός Μετανάστευσης εξακολουθεί να έχει το δικαίωμα να αποφασίσει εάν θα ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του, επιβεβαίωσαν οι εφημερίδες The Age και The Sydney Morning Herald.

O σταρ του παγκόσμιου τένις Νόβακ Τζόκοβιτς είναι σύμφωνα με την δικαστική απόφαση ελεύθερος να παραμείνει στην Αυστραλία καθώς η έφεση που άσκησε ο Σέρβος τενίστας κατά της απόφασης για την ακύρωση της βίζας του έγινε. Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open. Ωστόσο όλα είναι υπό την αίρεση των αποφάσεων της κυβέρνησης της Αυστραλίας.

Το σκεπτικό της απόφασης

Το σκεπτικό της απόφασης βασίστηκε στο ότι η κυβέρνηση αναγνώρισε ότι δεν έδωσε στον Τζόκοβιτς αρκετό χρόνο αφού τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να ακυρώσει τη βίζα του, για να μιλήσει σε άλλους και να απαντήσει με τεκμηριωμένο τρόπο. Παρόλα αυτά, ο υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χάουκ, μπορεί πλέον να παρέμβει προσωπικά και να αποφασίσει να ακυρώσει τη βίζα του ούτως ή άλλως με νέο αιτιολογικό.

Στον διακανονισμό που έγινε μεταξύ των δυο πλευρών η κυβέρνηση θα καλύψει τα έξοδα της δίκης και ο Τζόκοβιτς θα του επιτραπεί να φύγει από το ξενοδοχείο στο οποίο παρέμεινε από το πρωί της Πέμπτης, παραλαμβάνοντας το διαβατήριό του και τα προσωπικά του αντικείμενα.

Οι δικηγόροι του “Νόλε” ισχυρίστηκαν (καταθέτοντας υπόμνημα 35 σελίδων) πως η ανάκληση της βίζας έγινε παράνομα, καθώς ο αθλητής είχε νοσήσει πρόσφατα και συνεπώς είχε δικαίωμα να ταξιδέψει στη χώρα, βάσει όσων είχαν ενημερωθεί οι τενίστες από τις αρμόδιες αρχές.

Οι οπαδοί του Τζόκοβιτς που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστήριο πανηγύρισαν χορεύοντας και τραγουδώντας. Στο πλευρό τους βρέθηκαν και Ελληνοαυστραλοί που διαδήλωσαν υπέρ του Σέρβου πρωταθλητή.

Δεν είναι 100% δεδομένη η συμμετοχή του στο Open

Πάντως ακόμη και τώρα δεν είναι 100% δεδομένη η συμμετοχή του εννιά φορές νικητή του Αυστραλιανού Open στο Grand Slam της Μελβούρνης, που αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου. Όπως επισημαίνεται από ΜΜΕ της Αυστραλίας, η Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Κάρεν Άντριους, έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την παρουσία του αθλητή στη χώρα και να… απαιτήσει την αποχώρησή του.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, πέραν της λεπτομερούς παρουσίασης των θέσεων κάθε πλευράς, πιστοποιήθηκε από μαρτυρία αξιωματικού της υπηρεσίας μετανάστευσης ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν προκάλεσε επεισόδιο στο αεροδρόμιο, όταν ενημερώθηκε πως η βίζα του ακυρώνεται. Ενάντια στις φήμες και στην εντύπωση που είχε καλλιεργηθεί, ο Σέρβος σούπερ σταρ του τένις παρέμεινε ψύχραιμος και συνεργάσιμος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις