Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

04

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κόρη Άλεκ Μπάλντουιν: Δεν μπορεί να κάνει βήμα χωρίς το πιεσόμετρο
ΚΟΣΜΟΣ

Κόρη Άλεκ Μπάλντουιν: Δεν μπορεί να κάνει βήμα χωρίς το πιεσόμετρο

Κόρη Άλεκ Μπάλντουιν: «Ζω με διαρκή φόβο ότι πεθαίνω από καρδιακή προσβολή», λέει η κόρη του Άλεκ Μπάλντουιν

Η Άιρλαντ Μπάλντουιν έχει τόσο έντονο άγχος που χρησιμοποιεί πιεσόμετρο για να βεβαιώνεται πως δεν παθαίνει καρδιακή προσβολή.  «Αυτή δεν είναι μια διαφήμιση για πιεσόμετρο. Δεν είναι καν διαφήμιση. Το ποστάρω για όποιον υποφέρει από άγχος και διαταραχές όπως εγώ», έγραψε η 26χρονη κόρη του Άλεκ Μπάλντουιν, σε μια φωτογραφία όπου κρατάει την συσκευή. «Παρήγγειλα ένα πιεσόμετρο για να διαβάζω σωστά τον καρδιακό παλμό και την αρτηριακή μου πίεση επειδή ζω σε συνεχή φόβο πως πεθαίνω από καρδιακή ανακοπή…γνωστό επίσης ως καρδιοφοβία», είπε.

«Οι καρδιακοί παλμοί και ο πόνος στο στήθος που προκαλείται από την τυπική κρίση άγχους με πείθουν ότι είμαι μια 26χρονη με υποκείμενη καρδιακή πάθηση που δεν έχω». Το μοντέλο εξήγησε πως δεν παίρνει φάρμακα για το άγχος της καθώς «δεν πιστεύει σε αυτά» αλλά κατανοεί όσους αποφασίζουν να λάβουν φαρμακευτική αγωγή. «Έχω δουλέψει με ειδικούς στο άγχος και έχω ασχοληθεί με την αναπνοή… αλλά τίποτα δεν μου φέρνει μεγαλύτερη ανακούφιση από ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα», είπε.

«Ξέρω ότι μπορεί να φαίνεται ανόητο, αλλά αυτό το μικρό μηχάνημα μου έφερε απόλυτη παρηγοριά».

Ανέφερε επίσης ότι το άγχος της ήταν τόσο έντονο που έχει απευθυνθεί σε ειδικούς γιατρούς έκτακτης ανάγκης σε περιόδους πανικού. «Για να απαντήσω στην ερώτησή σας, ναι… το άγχος μου έχει γίνει ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΟ στο παρελθόν που έχω καλέσει ασθενοφόρα και επισκέφτηκα νοσοκομεία όπου γιατροί με διαβεβαιώνουν ότι η καρδιά μου είναι καλά», είπε. «Ξέρω ότι μπορεί να φαίνεται ανόητο, αλλά αυτό το μικρό μηχάνημα μου έφερε απόλυτη παρηγοριά».Η Άιρλαντ είπε πως η συσκευή υπήρξε τεράστια παρηγοριά για εκείνη, τονίζοντας ότι όσοι περνούν το ίδιο δεν πρέπει να νιώθουν μόνοι.

“Το άγχος μου με έχει κάνει να χάσω πολλά”

«Θέλω απλώς όποιος υποφέρει από τα δικά του άγχη να ξέρει ότι είμαι εδώ και δεν είναι μόνος», είπε. «Μπορεί να είναι τόσο ντροπιαστικό και απομονωτικό μερικές φορές. Το άγχος μου με έχει κάνει να χάσω πολλά σε αυτή τη ζωή και ο πραγματικός μου στόχος για το 2022 είναι να μην το αφήσω να μπαίνει στο δρόμο μου».

Στη συνέχεια περιέγραψε με λεπτομέρειες διάφορα άγχη από τα οποία υποφέρει, γράφοντας: «Έχω άγχος που προκαλείται από το φαγητό, το πεπτικό μου σύστημα, την καρδιά μου, την πολυκοσμία, το να μιλάω για το άγχος, τα αεροπλάνα, πείτε το όπως θέλετε. Δεν είστε μόνοι».  «Μην αφήνετε τον κόσμο να σας κάνει να νιώθετε ένοχοι που πρέπει να κάνετε μια βόλτα ή να πάρετε λίγο χώρο ή να μείνετε σπίτι επειδή δεν αισθάνεστε καλά. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που καταλαβαίνουν ή τουλάχιστον προσπαθούν να καταλάβουν. Και αν νιώθετε άγχος αυτή τη στιγμή… βαθιές ανάσες. Όλα θα πάνε καλά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις