Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Διαπόμπευση στην Κίνα: Εικόνες σοκ με άντρες που παραβίασαν τα μέτρα
ΚΟΣΜΟΣ

Διαπόμπευση στην Κίνα: Εικόνες σοκ με άντρες που παραβίασαν τα μέτρα

Διαπόμπευση στην Κίνα: Συνοδεία αστυνομικών, με ολόσωμες ειδικές στολές, μάσκες και πλακάτ οι παραβάτες των κανονισμών εξετέθησαν στους κεντρικούς δρόμους της κινεζικής πόλης Jingxi

Στιγμιότυπα από διαπόμπευση σε περιοχή στη Νότια Κίνα κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και προκαλούν ποικίλες αντιδράσεις. Οι τέσσερις άνδρες εξαναγκάστηκαν να βαδίσουν σε δρόμους της πόλης Jingxi συνοδεία αστυνομικών, φορώντας στολές και φέροντας πλακάτ με τα ονόματά τους και τις φωτογραφίες τους. Μερικοί άνθρωποι διακρίνονται να παρακολουθούν το γεγονός. Όπως αναφέρει το BBC και οι τέσσερις κατηγορούνται για λαθραία μεταφορά ανθρώπων στα σύνορα της Κίνας, τα οποία είναι ερμητικά κλειστά  λόγω του κορονοϊού.

Αντιδράσεις από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης

Η διαπόμπευση προκάλεσε μικτές αντιδράσεις στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών μέσων ενημέρωσης. Τα κρατικά Beijing News ανέφεραν ότι «το μέτρο παραβιάζει σοβαρά το πνεύμα του κράτους δικαίου και δεν μπορεί να επιτραπεί να επαναληφθεί». Το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας της πόλης Jingxi και η τοπική κυβέρνηση υπερασπίστηκαν ωστόσο τη συγκεκριμένη πρακτική, υποστηρίζοντας ότι ήταν μια «πειθαρχική προειδοποιητική δραστηριότητα» και ότι δεν ήταν καθόλου απαράδεκτη. Η «παρέλαση της ντροπής» προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, όπου ένα hashtag γι ‘αυτό ήταν το κορυφαίο θέμα της τάσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις