Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

09

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μαϊμούδες Ινδία: Συνελήφθησαν για τον θάνατο κουταβιών
ΚΟΣΜΟΣ

Μαϊμούδες Ινδία: Συνελήφθησαν για τον θάνατο κουταβιών

Μαϊμούδες Ινδία: Οι μαϊμούδες που τριγυρνούσαν στην περιοχή έπιαναν κουτάβια και τα πήγαιναν σε σημεία με μεγάλο ύψος για να τα πετάξουν από εκεί.

Δύο μαϊμούδες, που φέρεται να σκότωσαν εκατοντάδες κουτάβια στην ινδική πολιτεία Μαχαράστρα συνελήφθησαν από τις Αρχές. Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Lavool, στην περιοχή Beed της Μαχαράστρα. Κάτοικοι του χωριού κατήγγειλαν τις μαϊμούδες, τις οποίες είδαν να εμπλέκονται σε στοχευμένους, όπως ισχυρίζονται, φόνους των κουταβιών της περιοχής. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, οι μαϊμούδες άρπαζαν τα κουτάβια και τα μετέφεραν σε μεγάλα ύψη, προκαλώντας το θάνατό τους. Οι χωρικοί ισχυρίστηκαν ότι οι μαϊμούδες διεξήγαγαν «δολοφονίες εκδίκησης», αφού σκύλοι σκότωσαν ένα βρέφος μαϊμού.

«Τους τελευταίους δύο με τρεις μήνες υπήρξαν περιστατικά όπου οι μαϊμούδες που τριγυρνούσαν στην περιοχή έπιαναν κουτάβια και τα πήγαιναν σε σημεία με μεγάλο ύψος για να τα πετάξουν από εκεί. Τουλάχιστον 250 σκυλιά έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής», είπε ένας χωρικός στο ινδικό πρακτορείο ειδήσεων ANI. Σε άλλες περιπτώσεις, αναφέρθηκε πως οι μαϊμούδες άφηναν κουτάβια στις στέγες και στα δέντρα προκειμένου να πεθάνουν από έλλειψη τροφής και νερού. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους ντόπιους, οι μαϊμούδες ήταν τόσο σχολαστικές σε αυτό, ώστε στο χωριό δεν είχε μείνει κουτάβι για δείγμα.

Οι μαϊμούδες άρχισαν να παρενοχλούν και τα παιδιά της περιοχής

Αξιωματούχος της περιοχής δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι ενέργειες των μαϊμούδων οδηγούνταν από εκδίκηση. «Η δολοφονία ενός βρέφους μαϊμού από σκύλους λέγεται ότι εξόργισε τις μαϊμούδες που ως αντίποινα σκοτώνουν τα κουτάβια των σκύλων σύμφωνα με τους ντόπιους. Αλλά δεν έχουμε καμία απόδειξη για να στηρίξουμε αυτή τη θεωρία. Είναι συμπεριφορά ζώων και δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε γιατί συμπεριφέρονται έτσι», είπε.

Οι χωρικοί ανέφεραν τα ζώα στο τμήμα δασοπροστασίας, αφού οι μαϊμούδες φέρεται να άρχισαν να παρενοχλούν τα παιδιά της περιοχής. Το τμήμα δασοπροστασίας επιβεβαίωσε ότι είχε συλλάβει τους δύο φερόμενους ως ενόχους, τους οποίους θα απελευθέρωνε σε ένα κοντινό δάσος. Το περιστατικό έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ινδία, με αποτέλεσμα ο «πόλεμος συμμοριών μαϊμούδων εναντίον σκύλων» να αρχίσει να γίνεται trend.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις