Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

28

Νοεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Απόδημος ελληνισμός: Ποια είναι η Irina Karamanos
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Απόδημος ελληνισμός: Ποια είναι η Irina Karamanos

Απόδημος ελληνισμός: Η Irina Karamanos είναι κόρη του Τζόρτζ Καραμάνος, που για χρόνια ήταν πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Σαντιάγκο.

Η Ειρήνη Καραμάνου ή αλλιώς Irina Karamanos είναι η σύντροφος του Γαμπριέλ Μπόριτς, του ανθρώπου που το βράδυ της Κυριακής εκλέχτηκε νέος πρόεδρος της Χιλής. Η 32χρονη διατηρεί χρόνια δεσμό με τον 35χρονο νέο πρόεδρο της Χιλής, και είναι κόρη του Τζόρτζ Καραμάνος, που για χρόνια ήταν πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Σαντιάγκο. Χαμηλών τόνων και εκπρόσωπος του φεμινιστικού κινήματος, η Ιρίνα δεν έκανε πολλές εμφανίσεις προεκλογικά. Ωστόσο αυτές πύκνωσαν καθώς όλα όδευαν προς την τελική ευθεία, και λέγεται πως το συμπαθητικό της προφίλ έπαιξε και αυτό το ρόλο του στην εκλογή του Μπόριτς.

Η Ιρίνα, που έχει σπουδάσει Ανθρωπολογία και Επιστήμες Επικοινωνίας στη Γερμανία, δεν έκανε καμία εμφάνιση μέχρι να περάσει ο Μπόριτς στον δεύτερο γύρο. Τότε ήταν που τον συνόδευσε σε μια πολιτική του ομιλία, κάτι που ερμηνεύεται ως προσπάθεια να κερδηθούν οι πιο συντηρητικοί ψηφοφόροι που θέλουν ο πρόεδρος να συνοδεύεται. Η Ιρίνα Καραμάνος είναι υπέρμαχος του φεμινισμού, και έχει εκφράσει την καταδίκη της προς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Πινοσέτ επειδή αποτελεί κίνδυνο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ίδια έχει πάρει θέση και στα ζητήματα περί ασφάλειας και τάξης. «Πρέπει να μιλήσουμε για το οργανωμένο έγκλημα, τον έλεγχο των όπλων, πρέπει να μιλήσουμε για την ασφάλεια, τη σχέση μεταξύ αστυνομίας και διακινητών ναρκωτικών», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις