Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ολλανδία λοκντάουν: Κλείνουν σχολεία, καταστήματα και χώροι διασκέδασης
ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία λοκντάουν: Κλείνουν σχολεία, καταστήματα και χώροι διασκέδασης

Ολλανδία λοκντάουν:Ο Ολλανδός πρωθυπουργός ανακοίνωσε αυστηρό lockdown στη χώρα.

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου πως επιστρέφει σε αυστηρό lockdown λόγω του κορονοϊού. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, κλείνουν σχολεία, καταστήματα και χώροι διασκέδασης. Θα παραμείνουν ανοικτά τα είδη πρώτης ανάγκης ως και τις 14 Ιανουαρίου του νέου έτους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η telegraaf.nl, το μέτρο θα ισχύει από τις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής (19/12) μέχρι τουλάχιστον τις 14 Ιανουαρίου, οπότε και θα ελεγχθεί εκ νέου η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και στην οποία συμμετείχαν ο Ολλανδός πρωθυπουργός Ρούτε και ο υπουργός Υγείας De Jonge, κλειστά θα παραμείνουν για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σχεδόν τα πάντα, με εξαίρεση τα καταστήματα και τις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης.

Αυτό σημαίνει Χριστούγεννα χωρίς επίσκεψη σε εστιατόρια, καφέ, καζίνο, μουσεία, καταστήματα μόδας, κινηματογράφους ή ακόμα και κομμωτήρια. Επίσης, τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η τριτοβάθμια εκπαίδευση κλείνουν μια εβδομάδα νωρίτερα. “Η επείγουσα συμβουλή είναι να δέχεστε μόνο δύο επισκέπτες την ημέρα στο σπίτι, ηλικίας άνω των 13 ετών. Εξαίρεση ισχύει τις δυο ημέρες των Χριστουγέννων 25 και 26 Δεκεμβρίου οπότε θα επιτρέπονται έως και τέσσερις επισκέπτες”, αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις