Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

07

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χωριό Άγιου Βασίλη – Φινλανδία: Επιστρέφουν στη Λαπωνία οι Βρετανοί τουρίστες
ΚΟΣΜΟΣ

Χωριό Άγιου Βασίλη – Φινλανδία: Επιστρέφουν στη Λαπωνία οι Βρετανοί τουρίστες

Χωριό Άγιου Βασίλη - Φινλανδία: Οι περισσότεροι από τους τουρίστες που έρχονται στη Λαπωνία τα Χριστούγεννα είναι από τη Βρετανία, δήλωσε στο Reuters η Σάνα Καρκάινεν.

Ο Άγιος Βασίλης και το χιόνι προσελκύουν ξανά Βρετανούς τουρίστες στη Λαπωνία, ενισχύοντας τον τουρισμό της Φινλανδίας που έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία. Οι περισσότεροι από τους τουρίστες που έρχονται στη Λαπωνία τα Χριστούγεννα είναι από τη Βρετανία, δήλωσε στο Reuters η Σάνα Καρκάινεν, διευθύνουσα σύμβουλος του οργανισμού Τουρισμού και Μάρκετινγκ του Ροβανιέμι. «Οι πρώτες βρετανικές πτήσεις τσάρτερ έρχονται στα μέσα Νοεμβρίου και για αυτούς ο στόχος του ταξιδιού είναι να συναντήσουν τον Άγιο Βασίλη», δήλωσε η Καρκάινεν.

Η πόλη του Ροβανιέμι στη Λαπωνία είναι η επίσημη γενέτειρα του Άγιου Βασίλη, όπως αναφέρεται στην τουριστική ιστοσελίδα, με αξιοθέατα που περιλαμβάνουν το χωριό του Άγιου Βασίλη και βόλτες στον Αρκτικό Κύκλο. Η Καρκάινεν είπε ότι η ανακάλυψη του νέου παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον δεν έχει προκαλέσει ακυρώσεις, όπως συνέβη με την αύξηση των κρουσμάτων και τους αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς πέρυσι.

Αυστηροί κανόνες για όσους επιστρέφουν στη Βρετανία

Η Βρετανία πρόσφατα αυστηροποίησε τους κανόνες για όσους επιστρέφουν στη χώρα, απαιτώντας τη διενέργεια τεστ Covid-19 πριν από την αναχώρησή τους και ενός ακόμα κατά την άφιξη στην Αγγλία, παρόλο που μπορεί να έχουν εμβολιαστεί. Ο φινλανδικός όμιλος αεροδρομίων Finavia και ο τουριστικός οργανισμός Visit Rovaniemi είπαν ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις. Η Finavia ανέφερε ότι ο αριθμός των πτήσεων τσάρτερ για τη φετινή χριστουγεννιάτικη περίοδο είναι κοντά στο 90% αυτού που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Η Φινλανδία επί του παρόντος ζητά από τους τουρίστες να εμφανίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό ανάρρωσης από την COVID-19 εντός του προηγούμενου εξαμήνου.

Η Καρκάινεν δήλωσε ότι αν και οι περισσότεροι τουρίστες έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχει αυξανόμενος αριθμός επισκεπτών από τη Γαλλία και την Ιταλία. Πριν από την πανδημία τον Δεκέμβριο του 2019, η τουριστική βιομηχανία της Λαπωνίας είδε 724 πτήσεις τσάρτερ να προσγειώνονται στα τέσσερα βορειότερα αεροδρόμιά της, με το Κίτιλα και το Ροβανιέμι να είναι οι πλέον δημοφιλείς προορισμοί, σύμφωνα με τη Finavia.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις