Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Γάστρα – μυστικά: Πώς θα πετύχεις το τέλειο πιάτο
PLUS

Γάστρα – μυστικά: Πώς θα πετύχεις το τέλειο πιάτο

Γάστρα - μυστικά: Τα 5+1 Μυστικά του μαγειρέματος στην γάστρα.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του μαγειρέματος σε κλειστές πήλινες γάστρες είναι ότι η ανακυκλούμενη υγρασία που δημιουργείται στο σκεύος διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά και τα αρώματα και ότι το φαγητό μελώνει. Το ίδιο ισχύει και με τις μεταλλικές, με τη διαφορά ότι –ιδιαίτερα οι σκουρόχρωμες– ανεβάζουν υψηλότερες θερμοκρασίες και για αυτό χρειάζεται προσοχή στη ρύθμιση. Στις μέρες μας κερδίζει συνεχώς έδαφος ο μεταλλικός ταβάς (φαρδύ και σχετικά ψηλό σκεύος με καπάκι, συνήθως με αντικολλητική επίστρωση), που δίνει τη δυνατότητα του 2 σε 1, καθώς χρησιμοποιείται εξίσου καλά στο οικιακό μάτι της κουζίνας και στον φούρνο.

Τα 5+1 Μυστικά του μαγειρέματος στην γάστρα.
Πώς θα πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα μαγειρεύοντας στην γάστρα; Διαβάστε εδώ μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν πολύ!

Μην αφήνεται το κρέας να ροδίσει: Για να πετύχετε καλύτερη γεύση αλλά και όψη στο φαγητό σας, καλό θα ήταν πρώτα να τσιγαρίσετε το κρέας στο τηγάνι για να ροδίσει όπως πρέπει.

Mην ανοίγετε το καπάκι της γάστρας: Όταν ανοίγετε το καπάκι, η γάστρα χάνει θερμότητα που είναι δύσκολο και χρειάζεται αρκετό χρόνο για να την ανακτήσει. Μην αφαιρείτε το καπάκι μέχρι το φαγητό να ψηθεί εντελώς!

Προσπαθήστε να ψήνετε πάντα στην ίδια θερμοκρασία: Σίγουρα η κουζίνα σας δεν είναι εργαστήριο όπου γίνονται πειράματα, αλλά μερικές αλλαγές μπορεί να είναι απαραίτητες για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Δοκιμάστε μερικούς συνδυασμούς στη ρύθμιση της θερμοκρασίας και τους χρόνους μαγειρέματος για να κάνετε τη διαφορά!

Μην βυθίζετε εντελώς το κρέας: Αφήστε το κρέας να εξέχει από τα υγρά του σκέυους, ώστε να μην βράσει τελείως, αλλά να μπορέσει να ροδίσει και να ψηθεί μέσω την υγρασίας που ανακυκλώνεται μέσα στο κλειστό σκεύος της γάστρας.

Ποια γάστρα σου ταιριάζει περισσότερο;

Οι γάστρες φούρνου είναι η λύση που έψαχνες. Αν αγαπάς τα ψητά της μαμάς, αλλά φοβάσαι πως δεν θα σου βγουν τόσο ζουμερά, με τις γάστρες δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Σου παρέχουμε μεγάλη ποικιλία σε αντικολλητικές γάστρες με πυρήνα αλουμινίου με επίστρωση μαρμάρου για ποιοτικό και υγιεινό μαγείρεμα.

Οι γάστρες φούρνου που θα βρεις στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα είναι αντικολλητικές και το μαγείρεμα στη γάστρα διατηρεί το πλούσιο άρωμα και όλη τη γεύση. Δοκίμασε τώρα τις γάστρες φούρνου, σε απίθανες τιμές και θα εντυπωσιάσεις ακόμα και τη μαμά σου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις