Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γκέι μπαμπάδες Βρετανία: Περιμένουν τρίδυμα με τον πρώην φίλο της κόρης τους
ΚΟΣΜΟΣ

Γκέι μπαμπάδες Βρετανία: Περιμένουν τρίδυμα με τον πρώην φίλο της κόρης τους

Γκέι μπαμπάδες Βρετανία: Και τώρα προσπαθούν να εκδώσουν τα πιστοποιητικά γέννησης των μωρών με ονόματα τριών γονέων

Οι «πρώτοι γκέι μπαμπάδες» της Βρετανίας, οι πολυεκατομμυριούχοι Barrie και Tony Drewitt-Barlow, ετοιμάζονται να υποδεχθούν τρίδυμα, και προσπαθούν να αλλάξουν τους νόμους για να εκδώσουν τα πιστοποιητικά γέννησης των μωρών με τρία ονόματα.Οι Barrie και Tony, που είναι χωρισμένοι από το 2019, έγιναν διάσημοι το 1999 ως το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι στη Βρετανία που καταγράφεται επισήμως ως γονείς μετά την γέννηση των διδύμων τους, Saffron και Aspen, μέσω παρένθετης μητέρας, που είναι σήμερα 22 ετών. Αργότερα απέκτησαν τρία ακόμη παιδιά, τους Orlando, Jasper και Dallas. Ο 51χρονος Barrie είναι τώρα αρραβωνιασμένος με τον 26χρονο Scott Hutchinson, τον πρώην σύντροφο της κόρης του Saffron, και μαζί έχουν ένα μωρό, την Valentina.

Αλλά οι τρεις άντρες, που ζουν όλοι μαζί σε μια έπαυλη 10 υπνοδωματίων στη Φλόριντα, πρόκειται να γίνουν ξανά μπαμπάδες, έχοντας δώσει όλοι σπέρμα για να κάνουν τρίδυμα μέσω παρένθετης μητέρας στις ΗΠΑ. Όταν τα μωρά γεννηθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο τους επόμενους μήνες, ελπίζουν να καταφέρουν να γράψουν και τα τρία ονόματα στα πιστοποιητικά γέννησης.  «Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος για αυτή την εγκυμοσύνη όπως την πρώτη φορά. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ξαναπάρω αυτόν τον δρόμο αλλά είμαι τόσο ερωτευμένος με τον Scott και απολαμβάνουμε τόσο πολύ την απόκτηση της Valentina, που όταν μου είπε ότι θέλει να το ξανακάνει, άρπαξα την ευκαιρία. Και να ‘μαστε ξανά σε μια εγκυμοσύνη. Το λατρεύω», είπε ο Barrie στη βρετανική Mirror.

Τα σχέδιά τους

Αναφορικά με το γεγονός πως έγιναν οι πρώτοι ομόφυλοι γονείς σε βρετανικό πιστοποιητικό γέννησης, απάντησε: «Ακόμη νιώθω καταπληκτικά που το καταφέρουμε. Είμαι τόσο ευγνώμων που κερδίσαμε αυτή τη μάχη». «Αλλά αν κάνω τρία παιδιά θα έχουμε γονέα ένα, δύο και τρία και πάλι θα τα βάλω με τους νόμους. Μπορεί να ακούγεται τρελό αλλά είμαι σίγουρος πως τα ονόματα τριών ανθρώπων θα γίνουν κάποτε κανονικότητα», πρόσθεσε.

Η οικογένεια «χτίζει μια έπαυλη» στο Ηνωμένο Βασίλειο και σχεδιάζει να επιστρέψει εκεί όταν ολοκληρωθεί.«Κάθε παιδί θα έχει δικό του δωμάτιο, το οποίο αφήνουμε να διακοσμούν με την τελευταία λέξη στα πάντα», λέει ο Barrie. «Έχουμε ένα budget 1,5 εκατ. λιρών για να διακοσμήσουν τα δωμάτια όπως θέλουν. Επίσης, καθένα από τα παιδιά μας έχει απεριόριστο ποσό για να διαλέξει δώρα Χριστουγέννων- μπορούν να έχουν ό,τι θελήσουν. Οι Aspen και Orlando θέλουν μια Lamborghini Urus και η Saffron μια Mercedes. Η Valentina θα πάρει ένα διαμαντένιο βραχιόλι Tiffany μαζί με πολλές κούκλες, καροτσάκι κι ένα ποδήλατο», λέει.

Ο νόμος του 1950

Κάποιοι μπαμπάδες στη Βρετανία ακόμη προσπαθούν να καταχωρηθούν ως γονείς στα πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών τους. Αν και οι Drewitt-Barlows παλεύουν να καταχωρήσουν τρεις γονείς στα πιστοποιητικά, κάποιοι μπαμπάδες δεν μπορούν καν να αναγνωριστούν ως γονείς στα παιδιά τους. Σύμφωνα με σχετικό νόμο του 1950, μόνο όποιος γεννά ένα μωρό μπορεί να καταχωρηθεί ως μητέρα στο πιστοποιητικό γέννησης, κάτι που σημαίνει πως ένας trans πατέρας που γεννά ένα παιδί, για παράδειγμα, θα καταχωρούνταν ως μητέρα του παιδιού.

Ένα petition που καλεί την κυβέρνηση να αναγνωρίσει ισότιμα τους LGBT+ γονείς έχει ξεκινήσει από τον trans πατέρα και δημοσιογράφο Freddy McConnell, που ενεπλάκη σε μια ανεπιτυχή, τετραετή δικαστική μάχη για να καταχωρηθεί ως πατέρας στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού του. Ο McConnell κυοφορεί αυτή τη στιγμή το δεύτερο παιδί του, και σκοπεύει να γεννήσει στη Σουηδία, όπου αναγνωρίζονται οι trans πατέρες στα πιστοποιητικά γέννησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις