Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ματιέ Βαλμπουενά ληστεία: “Ποντικοί” στο σπίτι του σταρ του Ολυμπιακού
ΕΛΛΑΔΑ

Ματιέ Βαλμπουενά ληστεία: “Ποντικοί” στο σπίτι του σταρ του Ολυμπιακού

Ματιέ Βαλμπουενά ληστεία: Οι δράστες διέρρηξαν το σπίτι του Βαλμπουενά στη Βούλα, αφαιρώντας κοσμήματα και αντικείμενα αξίας

Μετά τον δημοφιλή Ιταλό επιθετικό του Παναθηναϊκού Φεντερίκο Μακέντα, ο Γάλλος σούπερ σταρ του Ολυμπιακού Ματιέ Βαλμπουενά. Μέσα σε λίγες ημέρες και οι δύο ποδοσφαιριστές των «αιώνιων αντιπάλων», έπεσαν θύματα εισβολής αγνώστων, έως στιγμής, διαρρηκτών στα σπίτια όπου διαμένουν, στα Νότια Προάστια.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι οργανωμένοι μπουκαδόροι, που φαίνεται ότι βάζουν στο στόχαστρο κατοικίες επωνύμων μέσα στις οποίες πιστεύουν ότι θα βρουν χρήματα και κοσμήματα αξίας για να κλέψουν, εισέβαλαν το απόγευμα του Σαββάτου στην κατοικία του Ματιέ Βαλμπουενά, στην περιοχή της Βουλιαγμένης. Ο Γάλλος άσος του Ολυμπιακού διαπίστωσε την παραβίαση του σπιτιού, όταν επέστρεψε σ’ αυτό. Η εισβολή των διαρρηκτών,  στην τριώροφη κατοικία  όπου ο διεθνής Γάλλος ποδοσφαιριστής με τις πολλές διακρίσεις, διαμένει με την αδερφή του, Αουρέλια και την οικογένειά της, έγινε, σύμφωνα με όσα κατέθεσε, μεταξύ 16:05 έως 17:30 , όταν οι ένοικοι απουσίαζαν, γεγονός που είχαν «τσεκάρει» αυτοί που προετοίμαζαν την εισβολή.

Οι δράστες, αφού αποκόλλησαν σιδεριά από παράθυρο της κατοικίας, χρησιμοποιώντας κατσαβίδι, βρέθηκαν στο εσωτερικό του τριώροφου και ξεκίνησαν την έρευνα για τον εντοπισμό κλοπιμαίων.

Τι έκλεψαν

Όπως προέκυψε από την αυτοψία των αστυνομικών που έφθασαν στο σπίτι, αφού ερεύνησαν  όλους τους χώρους, άρπαξαν  από το  δωμάτιο του 37χρονου Ματιέ, 2 δύο ρολόγια μάρκας Hublot, ενα Christian Dior, ένα σακβουαγιάζ Louis Vuitton, δυο σακίδια Louis Vuitton, ένα γαλλικό διαβατήριο με θήκη Louis Vuitton, ένα πορτοφόλι Gucci, ένα πλατινένιο βραχιόλι Cartier, γυαλιά ηλίου Yves Saint Laurent.

Από το δωμάτιο της  αδερφής του, σύμφωνα με τη δική της αναφορά στην Αστυνομία, άρπαξαν  μια τσάντα Chanel με μαργαριτάρια, ένα τσαντάκι Louis Vuitton, ένα φουλάρι Burberry, ένα ζευγάρι αθλητικά Louis Vuitton και ένα ζευγάρι ανδρικά παπούτσια Louboutin.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν ότι  τα μέλη της συμμορίας που βρίσκονται πίσω από τη νέα εισβολή, δεν μπήκαν τυχαία στο τριώροφο, αλλά είχαν ημέρες πριν στοχοποιήσει το οίκημα και είχαν αποφασίσει από ποιο σημείο μετά την παραβίαση με το κατσαβίδι θα βρεθούν στο εσωτερικό για να κλέψουν πολύτιμα και αξίας αντικείμενα.

Ο Φεντερίκο Μακέντα

Στις 8 Νοεμβρίου μέλη πιθανότατα της ίδιας συμμορίας, που κινούνται στα Νότια Προάστια της Αττικής, διέρρηξαν την κατοικία, στη Βούλα, όπου διαμένει ο Ιταλός επιθετικός του Παναθηναϊκού Φεντερίκο Μακέντα. Και ο ποδοσφαιριστής των «πρασίνων», διαπίστωσε την εισβολή στο σπίτι μετά από παραβίαση της μπαλκονόπορτας, όταν επέστρεψε σ αυτό μετά τις υποχρεώσεις του με την ομάδα του.

Βρήκε τα πάντα άνω κάτω στο εσωτερικό του σπιτιού και κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι οι δράστες είχαν αρπάξει ποσό 1500 ευρώ και ένα μικρό χρηματοκιβώτιο μέσα στο οποίο είχε τοποθετήσει κοσμήματα σημαντικής αξίας. Στις 25 Μαίου, δύσκολες στιγμές είχε βιώσει ένας άλλος άσος του Ολυμπιακού ο Γάλλος Γιαν Εμβιλά, όταν κι εκείνος είχε διαπιστώσει ότι διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι του και άρπαξαν αντικείμενα  όχι μεγάλης αξίας, όπως ένα ζευγάρι γυαλιών του αμυντικού μέσου και εξαφανίστηκαν.

Τα μέλη της συμμορίας είχαν παραβιάσει  το παράθυρο στην οικία Εμβιλά στη Γλυφάδα και είχαν κάνει άνω κάτω όλους τους χώρους, ψάχνοντας για χρήματα και κοσμήματα. Οι δράστες εγκατέλειψαν τότε γρήγορα το χώρο, καθώς τέθηκε σε λειτουργία ο συναγερμός και ειδοποιήθηκε στο κινητό του τηλέφωνο ο Γάλλος χαφ του Ολυμπιακού.

Η συμμορία του 2016-17

Την διετία 2016-2017 θύματα διαρρηκτών που στοχοποιούσαν σπίτια ποδοσφαιριστών ιδιαίτερα του Ολυμπιακού-αλλά και του Αραούχο της ΑΕΚ- στα Νότια προάστια, είχαν καταφέρει να εισβάλουν στα σπίτια μιας… ενδεκάδας ποδοσφαιριστών. Η Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής, μετά από επίμονες έρευνες, είχε φθάσει στα  ίχνη της οργανωμένης συμμορίας και είχε περάσει χειροπέδες σε ζευγάρι Αλβανών κακοποιών. Ωστόσο, τρεις από τη συμμορία είχαν καταφέρει να διαφύγουν πιθανότατα στην Αλβανία και να αποφύγουν τη σύλληψη. Ένα από τα στοιχεία που ερευνά η Ασφάλεια είναι η περίπτωση κάποιοι να επέστρεψαν και να συνεχίζουν τις εισβολές σε σπίτια επωνύμων και δη ποδοσφαιριστών μεγάλων ομάδων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις