Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

20

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μετάλλαξη Όμικρον – χώρες G7: Απαιτείται “επείγουσα δράση” – Το κοινό ανακοινωθέν
ΚΟΣΜΟΣ

Μετάλλαξη Όμικρον – χώρες G7: Απαιτείται “επείγουσα δράση” – Το κοινό ανακοινωθέν

Μετάλλαξη Όμικρον - χώρες G7: Τι αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση σχετικά με τα εμβόλια.

Οι χώρες της G7 δεσμεύονται «να συνεχίσουν να εργάζονται σε στενή συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τους διεθνείς εταίρους προκειμένου να μοιραστούν τις πληροφορίες και να παρακολουθήσουν την Όμικρον». Συγκεκριμένα οι υπουργοί Υγείας των χωρών της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7), έπειτα από έκτακτη σύνοδο που συγκάλεσε το Λονδίνο, προειδοποίησαν ότι η παραλλαγή του κορονοϊού Όμικρον είναι «πολύ μεταδοτική», απαιτεί «επείγουσα δράση».

Οι  υπουργοί σε ένα κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη Σύνοδο εκτίμησαν: «Η διεθνής κοινότητα είναι αντιμέτωπη με την απειλή μιας νέας πολύ μεταδοτικής παραλλαγής της Covid-19, που απαιτεί επείγουσα δράση». Στη συνέχεια προσθέτουν για τη χώρα αυτή της νότιας περιοχής της αφρικανικής ηπείρου, η οποία ταυτοποίησε αυτή τη νέα παραλλαγή, προτού εκφράσουν λύπη για τους περιορισμούς που αποφάσισαν άλλες χώρες με στόχο τη Νότια Αφρική: «Οι υπουργοί χαιρέτισαν την υποδειγματική εργασία της Νότιας Αφρικής, η οποία εντόπισε την παραλλαγή και προειδοποίησε τις άλλες».

Για τα εμβόλια

Οι χώρες της G7 αναγνώρισαν επίσης «τη στρατηγική σύνδεση να διασφαλιστεί η πρόσβαση στα εμβόλια προετοιμάζοντας τις χώρες να λάβουν δόσεις, παρέχοντας επιχειρησιακή βοήθεια, δίνοντας συνέχεια στις δεσμεύσεις μας στον τομέα των δωρεών, στον αγώνα κατά της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια, καθώς και υποστηρίζοντας την έρευνα και την ανάπτυξη». Εξάλλου, οι χώρες της G7 δεσμεύονται «να συνεχίσουν να εργάζονται σε στενή συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τους διεθνείς εταίρους προκειμένου να μοιραστούν τις πληροφορίες και να παρακολουθήσουν την Όμικρον». Τέλος καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι υπουργοί Υγείας της G7, λέγοντας ότι: «Οι υπουργοί δεσμεύονται να συνέλθουν εκ νέου τον Δεκέμβριο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις