Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Οργάνωση βιβλίων: Πώς να τα τακτοποιήσεις χωρίς τη χρήση βιβλιοθήκης
PLUS

Οργάνωση βιβλίων: Πώς να τα τακτοποιήσεις χωρίς τη χρήση βιβλιοθήκης

Οργάνωση βιβλίων: Ένα καλά οργανωμένο ράφι μπορεί να γίνει το επίκεντρο οποιουδήποτε χώρου μέσα στο σπίτι σου.

Το να είναι καλά οργανωμένα τα βιβλία μας είναι ό,τι πιο σημαντικό για εμάς τους βιβλιοφάγους. Δηλαδή, το να υπάρχει μια τάξη στα αμέτρητα βιβλία που έχεις, όχι μόνο σε διευκολύνει να βρεις εύκολα το επόμενο που θα διαβάσεις, αλλά είναι και ελκυστικό τόσο σε οπτικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο. Ένα καλά οργανωμένο ράφι μπορεί να γίνει το επίκεντρο οποιουδήποτε χώρου μέσα στο σπίτι σου.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι, με τους οποίους μπορείς να οργανώσεις τα βιβλία σου (αισθητικά και λειτουργικά) που δε θα ξέρεις ποιον να πρωτοδιαλέξεις. Είτε έχεις μια τεράστια βιβλιοθήκη είτε μόνο μερικά κλασικά βιβλία που θέλεις να επιδείξεις, έχουμε βρει μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να τα οργανώσεις.

 

Οργάνωση με βάση το χρώμα

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να οργανώσεις ένα ράφι στο σαλόνι είναι να ξεκινήσεις ομαδοποιώντας τα βιβλία σου ανά χρώμα, κάτι που είναι απίστευτα ευχάριστο στο μάτι. Οι… σκληροπυρηνικοί λάτρεις των βιβλίων μπορεί να κοροϊδέψουν ένα ράφι με βιβλία που είναι οργανωμένα ανά χρώμα, αλλά αν είσαι από τις αναγνώστριες που τείνουν να απομνημονεύουν εξώφυλλα, αυτή είναι μια εξαιρετική ιδέα.

Μοντέρνα ράφια

Εάν θέλεις να… μοστράρεις στο σαλόνι μερικά από τα αγαπημένα σου βιβλία αλλά δεν έχεις χώρο για να τοποθετήσεις μια βιβλιοθήκη, πες «ναι» στα επιτοίχια ράφια. Είναι απίστευτα χρήσιμα όταν θέλεις να οργανώσεις λίγα βιβλία και αποτελούν εξαιρετική ιδέα για έναν μικρό χώρο.

Στοίβαγμα με στυλ

Μη φοβάσαι τη στοίβα. Σε μια γωνία ή δίπλα στο κρεβάτι σου, μια στιλάτη στοίβα βιβλίων μπορεί όχι μόνο να προσθέσει μια εκλεκτική, ρουστίκ ατμόσφαιρα στο χώρο σου, αλλά μπορεί επίσης να σου επιτρέψει να ταξινομήσεις τα βιβλία που θα διαβάσεις στη συνέχεια.

 

Μοντέρνα καλάθια

Με παρόμοιο τρόπο, η χρήση καλαθιών για την οργάνωση βιβλίων είναι μια εξαιρετική ιδέα. Τοποθέτησε εκεί τα αγαπημένα σου βιβλία ή εκείνα που έχεις βάλει στο πρόγραμμα για να διαβάσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, και ανανέωνέ τα ανά διαστήματα.

Οριζόντια στοίβα

Δε χρειάζεται όλα τα βιβλία να στοιβάζονται κάθετα. Μπορείς να παίξεις με την κάθετη και οριζόντια στοίβαξη και να κερδίσεις πολλούς πόντους στιλ. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσεις ένα εφέ παρκέ στο ράφι και να «σπάσεις» τις βαρετές… ουρές βιβλίων.

Mix and match

Ανάμειξε μερικά από τα αγαπημένα σου βιβλία σε διάφορα ράφια.

Αρχειοθέτηση

Τοποθέτησέ τα αλφαβητικά με βάση το επώνυμο του συγγραφέα.

Ομαδοποίηση κατά ύψος

Tακτοποίησε τα βιβλία με βάση το ύψος, έτσι ώστε εκείνα με παρόμοια μεγέθη να ομαδοποιούνται.

Ομαδοποίηση ανά κατηγορία

Ομαδοποίησέ τα με βάση την κατηγορία τους.

Στο τελευταίο ράφι…

Τοποθέτησε τα μεγάλα και βαριά βιβλία στα τελευταία ράφια της βιβλιοθήκης, έτσι ώστε να φαίνεται αισθητικά πιο τακτοποιημένη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις