Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμβολιασμός παιδιών 5 – 11 ετών: Πράσινο φως από τον ΕΜΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβολιασμός παιδιών 5 – 11 ετών: Πράσινο φως από τον ΕΜΑ

Εμβολιασμός παιδιών 5 - 11 ετών: Το αρχικό εμβόλιο που χορηγήθηκε σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω είναι 30 μικρογραμμάρια.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) συνιστά να εγκριθεί το εμβόλιο της Pfizer κατά της covid-19, για τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών. Oι αρμόδιοι στον ΕΜΑ ανέλυαν εδώ και περίπου δύο μήνες τα δεδομένα για τους κινδύνους και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer / BioNTech στα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας προτού ανάψουν σήμερα το πράσινο φως. Απομένει η επίσημη έγκριση από την Κομισιόν, που όμως θεωρείται τυπική διαδικασία.

Στην Ευρώπη το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech έχει μέχρι στιγμής εγκριθεί για άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών, αλλά στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ μπορεί να χορηγείται σε παιδιά άνω των 5 ετών. Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει εγκρίνει τη χορήγηση δόσης 10 μικρογραμμαρίων του εμβολίου Pfizer σε μικρά παιδιά. Το αρχικό εμβόλιο που χορηγήθηκε σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω είναι 30 μικρογραμμάρια.

Εντός εβδομάδων αναμένεται και η σχετική απόφαση του ΕΜΑ για την ενισχυτική δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson για την Covid-19 τουλάχιστον δύο μήνες μετά την πρώτη δόση σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις