Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τσιαμπόκαλος τροχαίο: Η κραυγή της Sadahzinia – ”Να εμφανιστεί αυτός που χτύπησε τον αδελφό μου”
ΕΛΛΑΔΑ

Τσιαμπόκαλος τροχαίο: Η κραυγή της Sadahzinia – ”Να εμφανιστεί αυτός που χτύπησε τον αδελφό μου”

Τσιαμπόκαλος - τροχαίο: Ο ασυνείδητος οδηγός φαίνεται πως έκανε αναστροφή για να αποφύγει γειτονικές κάμερες και χάθηκε μες στο σκοτάδι

Για τον αδελφό της Οδυσσέα Τσιαμπόκαλο, που έπεσε θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη, μίλησε η Γιολάντα Τσιαμπόκαλου -ή αλλιώς Sadahzinia-, στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη ”Φως στο τούνελ”. O γνωστός μουσικός του συγκροτήματος “RAZASTARR”, Οδυσσέας, βρέθηκε νεκρός στη μέση του δρόμου, κοντά στο αυτοκίνητό του γύρω στη μια τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Αυγούστου. Ήταν στο 30ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Θηβών – Θίσβης Βοιωτίας, κοντά στο χωριό του Ξηρονομή. Μέσα στο αυτοκίνητό του, ένα ασημί Mitsubishi Colt, που δεν ήταν κλειδωμένο, στο πίσω κάθισμα ο αγαπημένος του σκύλος “Άργος” ήταν σιωπηλός μάρτυρας αυτού του εγκλήματος. Ο Ανδρέας – Οδυσσέας, όπως αναφέρει το anikolouli.gr, φαίνεται ότι κατευθυνόταν προς την παραλία Σαράντη, όταν στάθμευσε το όχημά του στην άκρη του δρόμου. Άφησε αναμμένα τα alarm, τα φώτα της καμπίνας, αλλά και τα φώτα πορείας στη μεγάλη σκάλα και βγήκε έξω.

Διερχόμενο αυτοκίνητο, πιθανότατα μεγάλου κυβισμού, τον παρέσυρε, τον έσυρε κοντά δεκαπέντε μέτρα, πέρασε από πάνω του κι εξαφανίστηκε. Ο ασυνείδητος οδηγός φαίνεται πως έκανε αναστροφή για να αποφύγει γειτονικές κάμερες και χάθηκε μες στο σκοτάδι. Η οικογένεια από την πρώτη στιγμή είχε στη διάθεσή της βιντεοληπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας, που δείχνει ένα μικρό αυτοκίνητο να περνάει ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά, γύρω στη μία. Φαίνεται πως ο οδηγός του, που δεν έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα, έγινε μάρτυρας αυτού του άγριου εγκλήματος στην άσφαλτο.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής, έφτασαν αρκετές μαρτυρίες, για ΙΧ που κινήθηκαν ύποπτα εκείνες τις ημέρες στην περιοχή. Το ντοκουμέντο που παρουσίασε ο δικηγόρος της οικογένειας, Κώστας Παρηγόρης, σήμανε συναγερμό σε επαγγελματίες αυτοκινήτων, που έκαναν έρευνα μες τη νύχτα. Ήταν ένα εξάρτημα αυτοκινήτου, που βρέθηκε κοντά στο θύμα. Ο αριθμός και τα στοιχεία που ήταν χαραγμένα πάνω του, άνοιξαν το δρόμο για να εντοπιστεί ο κάτοχός του.

”Άργησε 50 λεπτά το ασθενοφόρο”

Η Γιολάντα Τσιαμπόκαλου, μιλώντας για τον αδικοχαμένο της αδελφό, κάνει λόγο για έναν άνθρωπο με ευαίσθητη ψυχή, που ήξερε πώς να προχωράει παραπέρα στη ζωή του και να μην κρατάει κακία σε κανέναν. “Μέχρι να βρεθεί ο ένοχος, δεν μπορώ να πάω τη ζωή μου μπροστά αν δεν συγχωρήσω. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζονται δύο, αυτός που συγχωρεί και αυτός που θα αναλάβει την ευθύνη. Αυτό που μας απασχολεί, είναι να μάθουμε ποιος τον εγκατέλειψε και γιατί. Αυτός που το έκανε, σίγουρα κάτι ήθελε να κρύψει. Δεν ξέρω αν είχε πιει ή αν ήθελε να κρύψει κάποιο άλλο μυστικό και επειδή οι έρευνες συνεχίζονται, καλό είναι να εμφανιστεί αυτοβούλως”, ανέφερε σοκαρισμένη. Η ίδια τόνισε πως εάν του είχαν παρασχεθεί νωρίτερα οι πρώτες βοήθειες, ίσως να βρισκόταν τώρα στη ζωή.

“Άργησε αρκετά το ασθενοφόρο, έκανε τουλάχιστον πενήντα λεπτά να έρθει.” Η Γιολάντα αναφέρθηκε και στην αγάπη που είχε ο αδελφός της με τη μουσική. “Από πολύ μικρός έγραφε στίχους στ’ αγγλικά, ασχολούνταν με το rap και άκουγε hip hop, ώσπου βρέθηκε με τον Μιχάλη, τον άντρα μου από τους “Active Member” και έκαναν πράγματα μαζί. Εκεί ξεκίνησε ένα συγκρότημα, το οποίο στην πορεία χάραξε ένα δικό του ορίζοντα. Λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα θα κυκλοφορούσε και ένα άλμπουμ. Εγώ και οι φίλοι του θα φροντίσουμε να βγει αυτό το άλμπουμ”, κατέληξε, συγκινημένη.

”Πέρασε το αυτοκίνητο από πάνω του…”

Ο Μιχάλης Μυτακίδης, γνωστός μουσικός του συγκροτήματος “Active Member”, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής για τον αδελφό της γυναίκας του και φίλο του, περιέγραψε τα όσα προηγήθηκαν του θλιβερού συμβάντος, αλλά και το δύσκολο έργο της αναγνώρισης, που κλήθηκε να αναλάβει.

“Ο Ανδρέας ήταν πάντα ένα ιδιαίτερο παιδί, από καλή πάστα ανθρώπου. Δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου την εικόνα του, πεσμένος στο δρόμο πριν έρθει το ασθενοφόρο και τη δύσκολη θέση που βρέθηκα όταν κλήθηκα να τον αναγνωρίσω στο νοσοκομείο. Δε θα το ξεχάσω ποτέ. Εκείνο το βράδυ, λίγες ώρες πριν γίνει το μοιραίο, είχε πάει σε μία ταβέρνα για να πάρει φαγητό για τον σκύλο του. Φόρτισε το κινητό του και ρώτησε που μπορούσε να βρει ένα ανοιχτό βενζινάδικο. Λίγο αργότερα χτύπησε το τηλέφωνό μας και μας ενημέρωσαν για το συμβάν”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε:

“Ο Ανδρέας βρέθηκε ακριβώς πάνω στη διαχωριστική λωρίδα, στη μέση του δρόμου. Πέρασαν άνθρωποι που είπαν ότι είδαν το αμάξι χωρίς κανέναν μέσα και κάποιοι που τον είδαν μαζί με τον σκύλο μέσα σε αυτό.”

Θέλοντας να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσει όποιον τυχόν γνωρίζει, να μιλήσει, είπε συγκινημένος: “Η έκκληση της οικογένειας, εάν έχει μείνει λίγο ψυχή σε όποιον το έκανε, είναι να μας εξηγήσει τι συνέβη, να ησυχάσουμε. Ας το κάνει για την ψυχή του, ας κάνει μία κίνηση ανθρώπινη, έστω και τώρα.”Να εμφανιστεί αυτός που τον χτύπησε και τον εγκατέλειψε…”

Πηγή: anikolouli.gr – Φωτογραφία από Lifo.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις