Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Λεονάρντο Ντι Κάπριο – νέα ταινία: Το “Don’t Look Up” θα μας θυμίσει κάτι – Ο ηθοποιός σε ρόλο αστρονόμου
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Λεονάρντο Ντι Κάπριο – νέα ταινία: Το “Don’t Look Up” θα μας θυμίσει κάτι – Ο ηθοποιός σε ρόλο αστρονόμου

Λεονάρντο Ντι Κάπριο - νέα ταινία: Το "Don't Look Up" είναι ο κόσμος μας όπως τον ξέρουμε και τον βλέπουμε σήμερα.

Άλλη μια ταινία με κομήτες που έρχονται να πέσουν επάνω μας και μάλιστα, από τον Άνταμ ΜακΚέι αυτήν τη φορά. Μόνο που αυτή δεν είναι μια ταινία για τον κομήτη, αλλά για όλους εμάς εδώ κάτω. Πρωταγωνιστές είναι ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και η Τζένιφερ Λόρενς.

Υποδύονται ένα ζευγάρι αστρονόμων, η Κέιτ Ντιμπιάσκι και ο Ράνταλ Μίντι, οι οποίοι κοιτούν το διάστημα και βλέπουν έναν κομήτη σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη. Ο κομήτης είναι τόσο μεγάλος που…θα πεθάνουμε όλοι.

Πέρα για πέρα αληθινό και επίκαιρο το νόημα της ταινίας

Σε αυτό το σημείο είναι που η ταινία αρχίζει να αναδεικνύει το νόημά της. Διότι οι δύο αστρονόμοι θέλουν να ειδοποιήσουν την ανθρωπότητα και να την κάνουν να πάρει μέτρα. Η ανθρωπότητα του 2021 δεν έχει καμία σχέση με εκείνη των περασμένων δεκαετιών, όταν αγχωμένοι Πρόεδροι και καθημερινοί άνθρωποι που έγιναν ήρωες σε μια νύχτα, έτρεχαν πανικόβλητοι να σώσουν τον πλανήτη. Στην ταινία του ΜακΚέι κανείς δεν τρέχει να σώσει τον πλανήτη, κανείς δεν τρέχει βασικά, πέραν των δύο αστρονόμων που φαίνεται να είναι οι μόνοι που έχουν την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα.

Όλοι οι άλλοι, απορροφημένοι καθένας στην ατζέντα του, κάνουν τα δικά τους. Η Πρόεδρος των ΗΠΑ, την οποία ερμηνεύει η Μέριλ Στριπ, προτείνει να «περιμένουμε και να εκτιμήσουμε», τα ΜΜΕ κάνουν πλακίτσα, οι κάθε λογής σύμβουλοι είναι πολύ διστακτικοί στο να καταστρέψουν τον κομήτη, καθώς περιέχει «ορυκτά αξίας τρισεκατομμυρίων», οι ινφλουένσερς νοιάζονται πιο πολύ για την εμφάνισή τους από το τέλος του κόσμου… Ναι, είναι ο κόσμος μας όπως τον ξέρουμε και τον βλέπουμε σήμερα στον καιρό της παγκόσμια απειλής που ήρθε όχι από τον ουρανό, αλλά από ένα μικροσκοπικό ιό. Ιός ή κομήτης, όμως, δεν είναι εκεί το σημαντικό, το σημαντικό είναι τι κάνουμε εμείς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις