Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αρνητές κορονοϊού στα νοσοκομεία: Τα απίστευτα που ακούνε οι νοσηλευτές
ΕΛΛΑΔΑ

Αρνητές κορονοϊού στα νοσοκομεία: Τα απίστευτα που ακούνε οι νοσηλευτές

Αρνητές κορονοϊού στα νοσοκομεία: Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», Παναγιώτης Τουχτίδης αποκαλύπτει...

Δεν φτάνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση στο ΕΣΥ, καλούνται να αντιμετωπίσουν και τους αρνητές που μαζί με τη διασπορά του κορονοϊού, σπέρνουν και την παραπληροφόρηση. Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», Παναγιώτης Τουχτίδης, μιλώντας στον Real Fm 107,1, δεν έκρυψε πως καθημερινά πέφτουν από τα σύννεφα ακούγοντας μέχρι και ότι αντί για οξυγόνο δίνουν… ασετιλίνη στους ασθενείς!

«Ακούμε καθημερινά ”σημεία και τέρατα”. Αντιμετωπίζουμε την τρέλα του καθενός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τουχτίδης και ανέφερε περιστατικά αρνητών που πετούν τις μάσκες οξυγόνου και βγαίνουν στους διαδρόμους ή βιντεοσκοπούν με τα κινητά τηλέφωνα τους νοσηλευτές και τους γιατρούς την ώρα που διασωληνώνουν ασθενείς. Επίσης αποκαλύπτει δηλώσεις αρνητών που σοκάρουν: «Μας λένε ότι τους δίνουμε ασετιλίνη αντί για οξυγόνο για να πεθάνουν», αναφέρει το GRTimes. Ο κ. Τουχτίδης αναφέρθηκε και στην τελευταία εφημερία του «Παπαγεωργίου» που έληξε το πρωί της Δευτέρας. Στα ΤΕΠ προσήλθαν πάνω από 700 άτομα εκ των οποίων το 30% μετέβη στα «Επείγοντα» με υποψία για covid.

Το ΕΣΥ βρίσκεται λίγο πριν το υγειονομικό κραχ

Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid 120 άτομα, «τα περισσότερα έως σήμερα σε αυτό το κύμα», 25 διασωληνωμένα σε ΜΕΘ και 8 στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, ενώ οι νέες εισαγωγές σήμερα ήταν 35 με 14 ύποπτα δείγμα να βρίσκονται ακόμη υπό έλεγχο. Αναφερόμενος στις αντοχές του ΕΣΥ ο κ. Τουχτίδης τόνισε πως «αν και ζορισμένο, το σύστημα εμφανίζει τάση σταθεροποίησης σε υψηλά επίπεδα, λίγο πριν το υγειονομικό κραχ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις