Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κώστας Γκελαούζος – Αυθεντικός Μαραθώνιος: Ποιος είναι ο νικητής, το μήνυμά του για τον κορονοϊό
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κώστας Γκελαούζος – Αυθεντικός Μαραθώνιος: Ποιος είναι ο νικητής, το μήνυμά του για τον κορονοϊό

Κώστας Γκελαούζος - Αυθεντικός Μαραθώνιος: «Ευχαριστώ τον κόσμο, του το χρώσταγα», είπε λίγο μετά τον τερματισμό του

Εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο Κώστας Γκελαούζος τερμάτισε πρώτος στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ και το ρεκόρ διαδρομής που κατείχε ο Νίκος Πολιάς (2:17.56) από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ο αθλητής έκοψε την κορδέλα του τερματισμού 2:16:49 μετά την εκκίνηση. Ο Γκελαούζος είναι αθλητής στίβου μεγάλων αποστάσεων. Γεννήθηκε στην Άμφισσα στις 21 Νοεμβρίου 1990.Με τον χρόνο τον οποίο πέτυχε στον Διεθνή Μαραθώνιο της Βαλένθια στις 6 Δεκεμβρίου 2020, 2:14:44, έγινε ο 6ος όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Από σήμερα, έγινε ο 1ος όλων των εποχών από τους Έλληνες αθλητές οι οποίοι έχουν τρέξει στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Ο Γκελαούζος κατέρριψε το ρεκόρ των αγώνων κατά ένα λεπτό και 7 δευτερόλεπτα, γράφοντας ιστορία με την εμφάνισή του, στην επιστροφή του Αυθεντικού Μαραθωνίου μετά από δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Μετά το τέλος του αγώνα μάλιστα, φωτογραφήθηκε και με τη σημαία του Παναθηναϊκού, σύλλογο στον οποίο ανήκει ως αθλητής, πολλά χρόνια. Λίγες ώρες πριν τον μεγάλο αγώνα, ο πρωταθλητής είχε εκφράσει την αισιοδοξία του, ευχαριστώντας τους συνδιοργανωτές που κατάφεραν να πραγματοποιηθεί πάλι το ιστορικό γεγονός του Αυθεντικού Μαραθωνίου: “Πέρσι δεν είχαμε την τύχη να τρέξουμε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και εμάς ειδικά τους αθλητές μας στοίχισε. Αγαπάμε αυτό τον αγώνα. Ελπίζουμε από εδώ και πέρα να μην έχουμε άλλες ατυχίες. Προσωπικά τώρα θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, θέλω να προσπαθήσω για μια καλή επίδοση και έχω ετοιμαστεί γι’ αυτό”. “Θα προσπαθήσω για το ρεκόρ του Νίκου Πολιά. Έχω δουλέψει γι’ αυτό” είχε πει προφητικά.

Μετά τη νίκη: Το μήνυμα για τον κορονοϊό

Ο Κώστας Γκελαούζος, μετά τον τερματισμό του, ευχαρίστησε τον κόσμο και αφιέρωσε τη νίκη του στον συναθλητή του Π. Καραΐσκο που νόσησε λίγες μέρες πριν τον αγωνά με κορονοϊό. “Το πίστεψα, το χρώσταγα στον κόσμο. Τους ευχαριστώ όλους. Και στη διαδρομή και στο Καλλιμάρμαρο, πραγματικά μου έδωσαν κίνητρο να καταφέρω αυτό που κατάφερα.

Αφιερώνω αυτή την επιτυχία μου στον συναθλητή και φίλο μου Π. Καραΐσκο που δυστυχώς 4 ημέρες πριν νόσησε με κορονοϊό. Πρέπει να προσέχουμε όχι μόνο για τους εαυτούς μας αλλά και για τους συνανθρώπους μας που έχουν θυσιάσει ώρες και όνειρα από τη ζωή τους και στο τέλος τα χάνουν όλα”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις