Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παπανδρέου για κάνναβη: “Η χώρα θα μπορούσε να έχει τεράστια έσοδα”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου για κάνναβη: “Η χώρα θα μπορούσε να έχει τεράστια έσοδα”

Παπανδρέου για κάνναβη: "Η ψυχαγωγική κάνναβη πρέπει να αποποινικοποιηθεί, η χώρα θα μπορούσε να έχει τεράστια έσοδα από την παραγωγή και την πώληση, αλλά με έλεγχο", δήλωσε o Γιώργος Παπανδρέου

“Η ψυχαγωγική κάνναβη πρέπει να αποποινικοποιηθεί, η χώρα θα μπορούσε να έχει τεράστια έσοδα από την παραγωγή και την πώληση, αλλά με έλεγχο”, δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA o Γιώργος Παπανδρέου. Όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, “η κάνναβη θα έπρεπε να αποποινικοποιηθεί. Είναι τραγικό ότι όλα αυτά τα αφήνουμε στα χέρια μιας μαφίας και μιας παραοικονομίας” και υπενθύμισε: “Κάναμε ένα σημαντικό βήμα με τη φαρμακευτική κάνναβη, διότι έχει αποδειχθεί ότι έχει ευεργετικές επιδράσεις σε διάφορες ασθένειες”. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει εκφραστεί και στο παρελθόν υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης και με την ιδιότητά του ιδρυτικού μέλους της Διεθνούς Επιτροπής για τα Ναρκωτικά.

Η πρόταση για το Facebook

Επιπλέον, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε και σε ένα “μοντέλο αυτοδιαχείρισης των δεδομένων” του Facebook. Εμείς θέλουμε το μοντέλο αυτοδιαχείρισης των δεδομένων, είπε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε: “Γιατί να μην είμαστε όλοι μέτοχοι στο Facebook; Εφόσον εγώ δίνω τα δεδομένα μου, γιατί να μην έχω ένα κομμάτι κέρδους από την επεξεργασία τους; Γιατί να μην κάνει η Ευρώπη μία πλατφόρμα των πολιτών;”, όπως είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις