Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μέτρα για καταστήματα: Επαναφορά του περιορισμού ατόμων σε μαγαζιά τροφίμων
ΕΛΛΑΔΑ

Μέτρα για καταστήματα: Επαναφορά του περιορισμού ατόμων σε μαγαζιά τροφίμων

Μέτρα για καταστήματα: Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό από αύριο Σάββατο 13/11 να επιστέψει το μέτρο 1 άτομο ανά 9 τ.μ.

Λιγότερα άτομα θα επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στα σούπερ μάρκετ, κατά πάσα πιθανότατα, από αύριο, Σάββατο (13.11.2021). Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, επιστρέφει ο κανόνας 1 άτομο ανά 9 τετραγωνικό μέτρα.

Το περιοριστικό μέτρο για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ επισημοποιείται λίγο μετά και τα 6.862 νέα κρούσματα κορονοϊού. Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο είχε καταργηθεί στις 25 Οκτωβρίου και είχε αντικατασταθεί από τον κανόνα 1 άτομο ανά 2 τ.μ.

Οι δηλώσεις Γεωργιάδη

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε δηλώσει ότι το ενδεχόμενο εισόδου ανεμβολίαστων πολιτών στα σούπερ μάρκετ με rapid test έχει συζητηθεί, αλλά υπάρχουν προβλήματα ως προς την υλοποίησή του. Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο Open: «Ασφαλώς και εξετάζεται, αλλά υπάρχουν προβλήματα. Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου», ωστόσο, εξήγησε τους λόγους που καθιστούν δύσκολη την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου: «Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά». για να προσθέσει και το πρόβλημα με τις ατελείωτες ουρές που θα δημιουργηθούν σε ώρες αιχμής στα μεγάλα καταστήματα.

Αναφερόμενος στην εστίαση, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, με φόντο τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, είπε: «Το να ακούγεται ότι δεν στηρίζουμε την εστίαση, το να ακούγεται με τέτοια ένταση ότι η εστίαση ζητάει και νέα χρήματα, είναι πάρα πολύ άδικο». Έπειτα σημείωσε στο OPEN ότι η εστίαση έλαβε τα περισσότερα χρήματα σε σχέση με τους άλλους κλάδους και επεσήμανε πως η στεναχώρια των επιχειρηματιών θα πρέπει να κατευθύνεται προς τους ανεμβολίαστους που «εξ αιτίας τους συνεχίζει να υπάρχει η πανδημία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις