Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πρωινό ντους – οφέλη: Συμβουλές για βουτιά στη μπανιέρα το πρωί
PLUS

Πρωινό ντους – οφέλη: Συμβουλές για βουτιά στη μπανιέρα το πρωί

Πρωινό ντους - οφέλη: Με αυτά τα tips θα αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζεις την επίσκεψη στη μπανιέρα πριν ξεκινήσεις τη μέρα σου.

Όταν ξυπνάς και σκέφτεσαι πως σε λίγο πρέπει να πας για δουλειά, σίγουρα το πρώτο πράγμα που θες είναι να χουζουρέψεις λίγο ακόμα. Άρα ούτε λόγος για το ότι η τελευταία σου σκέψη είναι να κάνεις ένα γρήγορο πρωινό ντους που θα σε αναζωογονήσει για να ξεκινήσεις με όρεξη τη νέα σου μέρα. Έλα μου ντε όμως που δε μπορείς να φανταστείς πόσο καλό θα σου κάνει τελικά.

Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις τέσσερις συμβουλές για να προτιμάς το πρωινό ντους πριν φύγεις το πρωί από το σπίτι, αλλά και για να το κάνεις, προσέχοντας ταυτόχρονα τον προσωπική σου υγεία.

Σκέψου την επιδερμίδα σου

Αν και λένε πως το κρύο τσιτώνει το δέρμα, είναι επίσης γνωστό πως το χειμώνα η επιδερμίδα ξεραίνεται πιο εύκολα. Αυτό σημαίνει πως το ψύχος της ατμόσφαιρας, φυλακίζει στους πόρους του δέρματος όλη τη βρόμα. Για αυτό το λόγο παρατηρείται και η φαγούρα, οι διάφορες κοκκινίλες ή ακόμα και οι τρίχες που γεμίζουν με πύον. Κάθε φορά λοιπόν που μπαίνεις κάτω από το ντους, σκέψου ότι όχι μόνο πλένεσαι, αλλά ταυτόχρονα κερδίζεις πολλά περισσότερα για την επιδερμίδα σου.

Αναζωογόνηση

Κάθε φορά που νομίζεις ότι νιώθεις ανανεωμένος μετά το ντους, είναι γιατί όντως ανανεώνεσαι. Σκέψου πως το σώμα σου είναι 85% νερό. Κάθε ουσία του απορροφάται από την επιδερμίδα ακόμη και αν δεν το καταλαβαίνεις. Αυτή η διαδικασία ξεκινά μία σειρά από άλλες ωφέλιμες λειτουργίες, όπως καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου. Οπότε, όταν έχεις σηκωθεί χώμα, παίζει ρόλο.

Χλιαρό το νεράκι

Γιατί; Διότι πολύ απλά χαλάει την ελαστίνη που έχει η επιδερμίδα σου, «σαμποτάροντας» τους ιστούς. Η σωστή θερμοκρασία για το νερό του ντους είναι το χλιαρό. Όχι εκείνο που γεμίζει το μπάνιο ατμούς. Μην το κάνεις χαμάμ! Είναι δύσκολο το ξέρουμε, όμως μια-δυο φορές να το δοκιμάσεις και θα το συνηθίσεις στο τέλος.

Καλό είναι να ρυθμίσεις τη συχνότητα

Όμως, υπάρχει και αυτή η  έρευνα που έκαναν οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα. Σε αυτήν αναφέρεται ότι το καθημερινό μπάνιο ενδεχομένως να ρίξει τις άμυνες του οργανισμού. Ο λόγος για τα μικροβιοκτόνα, μία ομάδα βακτηριδίων που ζουν μόνιμα στο κορμί σου και έχουν ως στόχο να εξοντώνουν τα «αντίπαλα» βακτήρια που έρχονται να κάνουν πάρτι. Υπάρχουν δηλαδή για την άμυνα του οργανισμού μας απέναντι σε εξωτερικούς οργανισμούς που λαμβάνουμε από το περιβάλλον γύρω μας. Άρα με σύνεση και καλό πρόγραμμα μπορούμε και να απολαμβάνουμε τη μέρα μας και να είμαστε υγιείς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις