Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

18

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Δημοσκόπηση – ΗΠΑ: Κατά της υποψηφιότητας Μπάιντεν στις εκλογές του 2024 μεγάλο ποσοστό των πολιτών
ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσκόπηση – ΗΠΑ: Κατά της υποψηφιότητας Μπάιντεν στις εκλογές του 2024 μεγάλο ποσοστό των πολιτών

Δημοσκόπηση - ΗΠΑ: Το 58% δε θα ήθελε να ξαναβγεί πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το 64% συμμετεχόντων σε δημοσκόπηση των USA TODAY και του Πανεπιστημίου του Σάφολκ εξέφρασε την άποψή του πως δεν επιθυμεί ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές του 2024. Αυτό το ποσοστό αντιστοιχεί στα δύο τρίτα των ερωτηθέντων, από τους οποίος το 28% δηλώνουν υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος.

Το 37,5% απάντησε ότι εγκρίνει το έργο που έχει κάνει ως πρόεδρος ο Μπάιντεν, το 59% δεν εγκρίνει και το 46% – περιλαμβανομένου ενός 16% από ερωτηθέντες που τον ψήφισαν, απάντησε ότι ο Μπάιντεν τα έχει πάει χειρότερα από ό,τι περίμεναν. Μόνο το 27,8% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση αυτή, η οποία διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα από την Τετάρτη ως και την Παρασκευή, απάντησε ότι εγκρίνει το έργο της αντιπροέδρου, Κάμαλα Χάρις.

Η δημοσκόπηση για τους Ρεπουμπλικανούς

Οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι θα ψήφιζαν το Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για το Κογκρέσο αντί του Δημοκρατικού αντιπάλου του σε ποσοστό 46% έναντι 38%, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα. Μόλις το 20% των Αμερικανών πιστεύει ότι η χώρα του κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ενώ τα δύο τρία ή το 66% εκτιμά το αντίθετο. Βέβαια, το 58% απάντησε ότι δε θα ήθελε να είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές του 2024 ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις