Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ουκρανία: Αναζωπύρωση των εχθροπραξιών με τους αυτονομιστές
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Αναζωπύρωση των εχθροπραξιών με τους αυτονομιστές

Ουκρανία: Το Κίεβο ανέφερε ότι χθες οι αυτονομιστές εξαπέλυσαν οκτώ επιθέσεις με εκτοξευτήρες οπλοβομβίδων και ολμοβόλα εναντίον κυβερνητικών στρατευμάτων.

Ένας Oυκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν χθες Κυριακή κατά τη διάρκεια επίθεσης φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, ενημέρωσε το επιτελείο. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ενεπλάκησαν σε σύρραξη με φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στις περιφέρειες Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ λίγο καιρό μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014. Το Κίεβο ανέφερε ότι χθες οι αυτονομιστές εξαπέλυσαν οκτώ επιθέσεις με εκτοξευτήρες οπλοβομβίδων και ολμοβόλα εναντίον κυβερνητικών στρατευμάτων.

Η ουκρανική κυβέρνηση διέψευσε την Τρίτη πληροφορίες περί ενίσχυσης της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στα ανατολικά σύνορα της χώρας. Τις τελευταίες ημέρες, βίντεο που κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν τρένα και οχηματοπομπές που μεταφέρουν άρματα μάχης και πυραύλους στη νοτιοδυτική Ρωσία, όχι μακριά από την ουκρανική επικράτεια.

Πάνω από 13.000 νεκροί

Η σύρραξη στην Ουκρανία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 13.000 ανθρώπους. Η Ρωσία απορρίπτει πάγια τις κατηγορίες της Ουκρανίας και δυτικών χωρών πως υποστηρίζει ενεργά τους αυτονομιστές στην περιοχή Ντονμπάς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις