Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπόρις Τζόνσον – δημοτικότητα: Στα τάρταρα τα ποσοστά από τότε που ανέλαβε πρωθυπουργός
ΚΟΣΜΟΣ

Μπόρις Τζόνσον – δημοτικότητα: Στα τάρταρα τα ποσοστά από τότε που ανέλαβε πρωθυπουργός

Μπόρις Τζόνσον - δημοτικότητα: Τι λένε οι τελευταίες έρευνες, μετά τις «πλάτες» που έβαλε ο πρωθυπουργός σε βουλευτή του.

Στα χαμηλότερα ποσοστά αφότου ανέλαβε την πρωθυπουργία έπεσε η δημοτικότητα του Μπόρις Τζόνσον μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να εμποδίσει την αναστολή της βουλευτικής ιδιότητας μέλους των Τόρηδων, που παραβίασε τους κανόνες λόμπι.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Opinium για λογαριασμό της εφημερίδας Observer η δημοτικότητα του πρωθυπουργού κατέγραψε τεράστια πτώση με το 50% των ερωτηθέντων να βάζουν αρνητικό πρόσημο στο έργο του και μόλις τρεις στους δέκα να το εγκρίνουν. Η πτώση του Τζόνσον συμπαρέσυρε και τους Συντηρητικούς που βλέπουν το προβάδισμά τους να μειώνεται στη μία μονάδα (37% έναντι 36% των Εργατικών) στην πρώτη σφυγμομέτρηση που διεξήχθη μετά την παραίτηση του Όουεν Πάτερσον. Ο τελευταίος, σύμφωνα με επιτροπή του κοινοβουλίου είχε χρησιμοποιήσει κατ’ επανάληψη τη θέση του για να κάνει λόμπι υπέρ δύο εταιρειών, που του κατέβαλαν συνολικά μεγάλα ποσά, σχεδόν τριπλάσια της ετήσιας βουλευτικής του αποζημίωσης.

Οι Τόρηδες του Τζόνσον οι πιο διεφθαρμένοι σύμφωνα με έρευνες

Εξίσου ανησυχητικό για το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι οι ψηφοφόροι θεωρούν τους Τόρηδες του Τζόνσον πιο διεφθαρμένους από τα άλλα κόμματα: το 39% λέει ότι μια συντηρητική κυβέρνηση θα ήταν πιο διεφθαρμένη, το 14% λέει ότι αυτό ισχύει για τους Εργατικούς, ενώ το 26% βάζει στο ίδιο καζάνι και τα δύο κόμματα. «Τα ποσοστά αποδοχής του Τζόνσον μειώνονται σταδιακά εδώ και μήνες, αλλά αυτά είναι τα χαμηλότερα που καταγράψαμε ποτέ», δήλωσε ο Άνταμ Ντράμοντ του εταιρείας δημοσκοπήσεων Οpinium, σημειώνοντας ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων «θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση και το κόμμα του οποίου ηγείται είναι μάλλον διεφθαρμένα παρά έντιμα. Τα ποσοστά είναι πολύ πιο θετικά για τους Εργατικούς και τον Κιρ Στάρμερ (…) ωστόσο, το ερώτημα είναι γιατί μετά από τέτοιο μπαράζ αρνητικών πηχιαίων τίτλων για τους Τόρηδες δεν κατάφεραν να περάσουν μπροστά οι Εργατικοί», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις