Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Συμβουλές ανδρική επιδερμίδα – χειμώνας: Οδηγίες προς ναυτιλλομένους και το δέρμα τους
PLUS

Συμβουλές ανδρική επιδερμίδα – χειμώνας: Οδηγίες προς ναυτιλλομένους και το δέρμα τους

Συμβουλές ανδρική επιδερμίδα - χειμώνας: Μερικές χρήσιμες συμβουλές στους φίλους για τη φροντίδα του δέρματός τους τώρα το χειμώνα.

Ο χειμώνας έφτασε και αυτό είναι κακό. Όχι μόνο λόγω του κρύου, αλλά και επειδή ο χειμώνας φροντίζει να καταστρέφει την επιδερμίδα. Ναι, καλά άκουσες. Ίσως να μην ισχύει τελικά τόσο πολύ αυτό που λένε “το κρύο τσιτώνει το δέρμα”.

Οι χαμηλές και ψυχρές του θερμοκρασίες, έχουν αρνητική επίδραση στις ουσίες που βασίζεται το δέρμα σου για να παραμένει λείο και απαλό. Όμως εδώ θα βρεις τις κατάλληλες συμβουλές για να μη γίνει ζημιά που δε θα επανορθώνεται κιόλας.

Καλό και συχνό πλύσιμο με νερό

Μη μείνεις μόνο στο πρωινό πλύσιμο. Πολύ περισσότερο, φροντίζει να ενυδατώνει και να καθαρίζει το δέρμα από τις ουσίες που εκκρίνουν οι πόροι σου και από όλη την βρόμα που συσσωρεύεται από την ατμόσφαιρα. Θυμήσου να ρίχνεις νερό στο πρόσωπο σου δύο φορές την ημέρα.

Θα δοκιμάσεις και την κρέμα απολέπισης

Όσο μεγαλώνεις, τόσο ταλαιπωρείται το δέρμα σου. Όσο  ταλαιπωρείται, τόσο «σπάει» και γεμίζει με νεκρά κύτταρα. Η λύση για όλα αυτά ονομάζετε κρέμα απολέπισης: Μια απλή εφαρμογή κρέμας απολέπισης κάνει το πρόσωπο πιο απαλό από ποτέ. Θα απομακρύνει  τα νεκρά κύτταρα, θα ανοίξει τους πόρους και θα σε δείξει φρεσκαδούρα.

Αντηλιακό: Άλλο ένα προϊόν που δε γνωρίζει φυλετικές διακρίσεις

Η ευαίσθητη επιδερμίδα, θέλει αντηλιακό. Ειδικά αν έχεις ελιές στο πρόσωπο, απαραίτητα αν είσαι από τα παιδιά που τους αρέσει το ξυρισμένο look στο κεφάλι. Το ότι οι συννεφιές θα γίνονται συχνότερες, δε σημαίνει πως ο ήλιος βγαίνει σε άδεια. Οι βλαβερές ακτίνες UV είναι πανταχού παρούσες και φροντίζουν για τις ρυτίδες και τις μαύρες κηλίδες που ξεπετιούνται στο πρόσωπο. Οπότε δες το σαν επένδυση.

Η ενυδάτωση είναι παν για όλους, όχι μόνο για όλες

Οι ενυδατικές δεν είναι μόνο για τις γυναίκες. Μας αρέσει ή όχι, η επιδερμίδα μας -ειδικά του προσώπου- είναι ευαίσθητη και χρειάζεται όλα τα στοιχεία που προσφέρουν οι ενυδατικές. Πολύ περισσότερο, φροντίζουν στην ομαλή διατήρηση της λειτουργίας του δέρματος, περιλαμβάνοντας ουσίες όπως φωσφολιπίδια, χοληστερόλη και σκουλένιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις