Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξαδάκτυλος – MEGA : Ίσως να επανέλθει παντού η υποχρεωτική χρήση μασκών
ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάκτυλος – MEGA : Ίσως να επανέλθει παντού η υποχρεωτική χρήση μασκών

Εξαδάκτυλος - MEGA: Σε δηλώσεις του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναφοράς υποχρεωτικότητας της μάσκας παντού, ενώ κάλεσε τον κόσμο να κάνει το βήμα προς τον εμβολιασμό.

Ως καλεσμένος της εκπομπής “Live News” στο MEGA και του Νίκου Ευαγγελάτου, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ανέφερε πως ενδέχεται να δούμε επιστροφή της χρήσης μάσκας παντού, είτε σε εσωτερικούς, είτε σε εξωτερικούς χώρους. Συγκεκριμένα είπε: «Θα ήταν μια καλή απόφαση, ειδικά στις “κόκκινες” περιοχές. Αλλά θα μπορούσαμε να το κάνουμε και από μόνοι μας», τόνισε.

Αναφερόμενος στη φιλοσοφία των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε ότι αποσκοπεί στο να κάνουν όλοι -εργαζόμενοι και μη- δύο rapid tests την εβδομάδα, για να ελεγχθεί η πορεία της πανδημίας. Παράλληλα, σημείωσε πως η επιτροπή θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προτείνει νέα μέτρα αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων: «Ο κόσμος θα πρέπει να επικεντρωθεί στην τήρηση των μέτρων που ισχύουν και να κάνει παράλληλα το βήμα προς τον εμβολιασμό».

Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ημερήσια ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, ανακοινώθηκαν 6.909 νέα κρούσματα κορονοϊού και 48 θανάτους, ενώ 450 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 774.265 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 150 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.588 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει των ΜΕΘ 3.347 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 356 (ημερήσια μεταβολή -1.93%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 319 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων
είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις