Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς θα φύγει το φούσκωμα: Χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν
PLUS

Πώς θα φύγει το φούσκωμα: Χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν

Πώς θα φύγει το φούσκωμα: Αυτές είναι οι συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις.

Το στρες, το άγχος, η υπερκατανάλωση τροφής και κάποιες ευαισθησίες στα τρόφιμα είναι υπεύθυνα για το ανεπιθύμητο φούσκωμα και τα αέρια. Αν έχεις δοκιμάσει διάφορα detox, νερό με λεμόνι ή δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων για να απαλλαγείς από το φούσκωμα σίγουρα διαπίστωσες ότι σπάνια έχουν αποτέλεσμα και ανακουφίζουν. Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, η παλινδρόμηση οξέος, η νόσος του Crohn και άλλες καταστάσεις υγείας παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο στο φούσκωμα της κοιλιάς, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Ιατρών.

Aντίθετα είναι φυσιολογικό να νιώθεις πρήξιμο μετά την κατανάλωση ενός μεγάλου γεύματος ή ορισμένων τροφών. Για παράδειγμα τα όσπρια είναι γνωστό ότι προκαλούν αέρια. Το ίδιο ισχύει για τις τσίχλες, τα ανθρακούχα ποτά και τα τρόφιμα με γλυκαντικά. Τι μπορείς όμως να κάνεις για να απαλλαγείς από αυτήν την πολύ άβολη κατάσταση;

Χρήσιμες συμβουλές για να απαλλαγείς από το φούσκωμα

1) Δυνάμωσε τον κορμό σου

Ένας τρόπος για να αντιμετωπίσεις το πρήξιμο στην περιοχή της κοιλιάς είναι να ασκηθείς περισσότερο. Το περπάτημα, το τρέξιμο, η ενδυνάμωση και άλλες δραστηριότητες επιταχύνουν την πέψη, μειώνοντας το φούσκωμα και τα αέρια.

2) Κατανάλωσε τροφές πλούσιες σε κάλιο

Οι τροφές πλούσιες σε κάλιο εξουδετερώνουν τις επιδράσεις του νατρίου και βοηθούν στη διατήρηση του όγκου του ενδοκυτταρικού υγρού εντός φυσιολογικών ορίων. Τα όσπρια, οι πατάτες, το σπανάκι, το αβοκάντο, οι ντομάτες, οι μπανάνες και τα χόρτα από παντζάρια είναι γεμάτα με κάλιο, οπότε ίσως θελήσεις να τα συμπεριλάβεις στη διατροφή σου.

Επίπεδη Κοιλιά

Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά είναι να προσδιορίσεις τη βασική αιτία του προβλήματος. Αν για παράδειγμα νιώθεις φουσκωμένη μετά την κατανάλωση γαλακτοκομικών, τότε μπορεί να έχειςδυσανεξία στη λακτόζη. Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να κόψεις το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς εύκολα να απαλλαγείς από το φούσκωμα μέσω απλών αλλαγών στον τρόπο ζωής σου. Μερικές φορές, αρκεί να περιορίσεις ή να αποφεύγεις ορισμένα τρόφιμα ή να βάλεις περισσότερηάσκηση στην καθημερινότητά σου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις