Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Ρίντλεϊ Σκοτ – βράβευση: Θα τιμηθεί από την Ένωση Τεχνικών Ήχου Κινηματογράφου
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ρίντλεϊ Σκοτ – βράβευση: Θα τιμηθεί από την Ένωση Τεχνικών Ήχου Κινηματογράφου

Ρίντλεϊ Σκοτ - βράβευση: Τιμητικό βραβείο σκηνοθεσίας θα απονείμει η Ένωση Τεχνικών Ήχου Κινηματογράφου στο διάσημο σκηνοθέτη του Χόλιγουντ.

Στις 19 Μαρτίου 2022, στο InterContinental, στο Λος Άντζελες, στην 58η τελετή απονομής βραβείων της CAS, ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ θα παραλάβει τιμητικό βραβείο Σκηνοθεσίας από την Ένωσης Τεχνικών Ήχου στον Κινηματογράφο (Cinema Audio Society). Αναφερόμαστε στο διάσημο και ταλαντούχο σκηνοθέτη ταινιών, όπως τα φιλμ «House of Gucci», «The Last Duel», «Thelma & Louise», «Alien», «Black Hawk Down» και «Blade Runner». Αν και το επικό του φιλμ «Gladiator» (Μονομάχος) κέρδισε Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA Καλύτερης Ταινίας, ο Σκοτ μέχρι τώρα δεν έχει λάβει Όσκαρ Σκηνοθεσίας.

Το 1995, ο Σκοτ δημιούργησε την Scott Free Productions για να υλοποιεί τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά του έργα. Οι πιο πρόσφατες ταινίες μεγάλου μήκους παραγωγής της Scott Free Productions είναι οι «American Woman» του Τζέικ Σκοτ και «The Friend» της Γκαμπριέλα Κουπερθγουέιτ. Ο Σκοτ θα συνεργαστεί ξανά με τον πρωταγωνιστή της ταινίας «Μονομάχος» Χοακίν Φίνιξ στο επόμενο έργο του «Kit Bag». Ο Χοακίν Φίνιξ πρόκειται να πρωταγωνιστήσει ως ο Γάλλος στρατιωτικός ηγέτης και αυτοκράτορας Ναπολέων Βοναπάρτης.

Τι είπε η πρόεδρος της Ένωσης

Όπως δήλωσε η πρόεδρος της CAS Κάρολ Έρμπαν: «Η Ένωση Τεχνικών Ήχου στον Κινηματογράφο θεωρεί εδώ και πολύ καιρό τον Σερ Ρίντλεϊ θρυλικό σκηνοθέτη και τολμηρό οραματιστή παραγωγό». Επίσης, αποκάλυψε την ανυπομονησία της για τη φετινή τελετή απονομής, λέγοντας πως «με απέραντη προσμονή προετοιμαζόμαστε για τα φετινά βραβεία, γνωρίζοντας ότι θα έχουμε την ευκαιρία να συγκεντρωθούμε με φυσική παρουσία ως επαγγελματίες του κλάδου που εκπροσωπούμε την τέχνη μας για να χαιρετίσουμε τη συμβολή του Σερ Ρίντλεϊ στη δημιουργική αφήγηση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις