Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ζάχαρη και υγεία: Πώς θα κάνεις αποτοξίνωση
PLUS

Ζάχαρη και υγεία: Πώς θα κάνεις αποτοξίνωση

Ζάχαρη και υγεία: Είναι ένα από τα συστατικά που συναντάμε καθημερινά σε ροφήματα, σνακ, και πολλά άλλα.

Η ζάχαρη είναι ένα από τα συστατικά που συναντάμε καθημερινά σε ροφήματα, σνακ, και πολλά άλλα. Σίγουρα προσδίδει γλυκύτητα στη ζωή μας και κάνει τα τρόφιμα και τα ροφήματα πιο απολαυστικά, όμως η γλυκιά γεύση της προκαλεί «εθισμό» (απελευθερώνει ντοπαμίνη και οπιοειδή στον εγκέφαλο) με αποτέλεσμα να θέλουμε αργότερα να φάμε ξανά κάτι γλυκό. Συνήθως είναι πολύ δύσκολο να την κόψεις ή να την αντικαταστήσεις. Δυστυχώς είναι αρκετά επιβλαβής για την υγεία αφού όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, προκαλεί διάφορα προβλήματα, πολλές φορές ανεπανόρθωτα.

Τι μπορεί να προκαλέσει η ζάχαρη

1) Οι βλαβερές επιπτώσεις της ζάχαρης στον ανθρώπινο οργανισμό έχουν αποδειχθεί από τους ειδικούς τα τελευταία χρόνια. Η υπερβολική ποσότητα ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη, αντίσταση στην ινσουλίνη, καρδιακές παθήσεις και παχυσαρκία.

2) Η παραπάνω ζάχαρη από την ενδεδειγμένη ημερήσια κατανάλωση δημιουργεί φλεγμονή. Αυτή ως συνέπεια έχει το δέρμα να γερνά πιο γρήγορα.

3) Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική βλάβη.

4) Η ζάχαρη συμβάλλει στην εμφάνιση τερηδόνας. Η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα είναι προχωρημένα στάδια ασθένειας των ούλων.

Πώς θα βγάλεις τη ζάχαρη από την καθημερινότητά σου

Πολλοί άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο στρέφονται σε σύντομες αποτοξινώσεις για να βοηθήσουν στην αποβολή της ζάχαρης από το σώμα τους. Σύμφωνα με τον Dr. Blum, μια τριήμερη αποτοξίνωση από τη ζάχαρη μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για έναν αρχάριο. Το detox μπορεί να σε βοηθήσει να αισθανθείς λιγότερη κόπωση, λιγότερα νεύρα, ενώ σου επιτρέπει να επαναξιολογήσεις τη σχέση σου με τη ζάχαρη. Εάν είσαι από τα άτομα που δεν ζουν χωρίς ζάχαρη στον καφέ τους, συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις πώς θα ολοκληρώσεις εύκολα ένα detox από τη ζάχαρη.

Σε μια αποτοξίνωση ζάχαρης, αποφεύγεις πηγές πρόσθετης ζάχαρης όπως αναψυκτικά, αλκοόλ, χυμούς και επιδόρπια. Η ημερήσια κατανάλωση 15 γραμμαρίων ζάχαρης θα ήταν μια καλή αρχή. Καλό θα ήταν όσο βρίσκεσαι σε detox από τη ζάχαρη να καταναλώνεις περισσότερες πρωτεΐνες και καλά λιπαρά τα οποία θα σε κρατήσουν χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις