Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Λάθη στο ανδρικό ξύρισμα: Τι να μην κάνεις
PLUS

Λάθη στο ανδρικό ξύρισμα: Τι να μην κάνεις

Λάθη στο ανδρικό ξύρισμα: Πέντε λεπτομερείς και σωτήριες οδηγίες για να απολαμβάνουμε τη διαδικασία του ξυρίσματος και παράλληλα να προσέχουμε την επιδερμίδα μας.

Μπορεί το ανδρικό ξύρισμα να φαντάζει κάτι απλό και γρήγορο, όμως δεν είναι αυτή η πραγματικότητα. Αντιθέτως, πρόκειται για μια πράξη που έχει συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία και είναι καλό να ακολουθείται. Συγκεκριμένα, οι άνδρες, όταν ξυρίζονται, πέφτουν σε 5 κοινά και συνήθη ατοπήματα, τα οποία όμως ήρθε η ώρα να αφήσουν πίσω τους.

Αυτά τα “φάουλ” έχουν να κάνουν με πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες. Για παράδειγμα είναι ο τρόπος που περιποιείται κάποιος την επιδερμίδα του, τα υλικά και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί και τέλος ο τρόπος που ξυρίζεται. Ας δούμε παρακάτω 5 λεπτομερείς και διευκρινιστικές οδηγίες που θα σώσουν την ανδρική επιδερμίδα μια και καλή.

Δέρμα πριν το ξύρισμα

Το τακτικό ξύρισμα σημαίνει 10 φορές περισσότερη φροντίδα της επιδερμίδα σου. Ειδικά σχετικά με το πρόσωπο. Για σωστό ξύρισμα, χωρίς ερεθισμούς και κοψίματα, η επιδερμίδα πρέπει να είναι μαλακή και ενυδατωμένη. Άρα η καλύτερη συμβουλή είναι το ξύρισμα μετά από ένα ζεστό ντους. Το ζεστό νερό και οι υδρατμοί του θα έχουν μαλακώσει το δέρμα και θα ανοίξουν τους πόρους. Κοινώς, δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Εργαλεία

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο ξύρισμα χρειάζονται μεγάλη προσοχή, σωστή μεταχείριση και αλλαγή άμεσα όταν χρειαστεί. Το καλό ξυραφάκι όχι μόνο κάνει το ξύρισμα πιο εύκολο, αλλά μειώνει τις πιθανότητες για ερεθισμούς, αλλά φυσικά και πρωτίστως, μολύνσεις.

 

Τρόπος ξυρίσματος

Για να μη βγαίνουν στραβά οι τρίχες και για να μη γεμίζει ο λαιμός με κοκκινίλες, το πιο σωστό και υγιές είναι να το ξύρισμα προς τη φορά που βγαίνουν τα γένια σου. Οι φύτρες διαφέρουν, οπότε την επόμενη φορά θα ξυριστούμε καλό είναι να έχουμε διαπιστώσει πρώτα «πού μας πάει το ρεύμα».

Υλικά ξυρίσματος

Επίσης έχει τεράστια σημασία ποιος τύπος αφρού ξυρίσματος χρησιμοποιείται. Καλό είναι να αποφεύγονται αφροί ξυρίσματος που περιέχουν μεγάλες ποσότητες σε αλκοόλη και συντηρητικά. Όχι μόνο δεν κάνουν καλή δουλειά, αλλά χρόνο με το χρόνο φθείρουν το δέρμα σου. Ιδανικά, το κομμάτι της αποστείρωσης που προσφέρει ο αφρός πρέπει να προέρχεται από κιτρικό οξύ και όχι από αλκοόλ. Θα απολυμάνει σωστά την επιδερμίδα χωρίς να την αφήσει ξερή.

Δέρμα μετά το ξύρισμα

Μετά το ξύρισμα, η επιδερμίδα είναι εκτεθειμένη σε ένα σωρό βακτήρια αλλά και σε ουσίες που υπάρχουν στον αέρα. Για αυτό είναι απαραίτητο μετά από το τέλος κάθε ξυρίσματος να τοποθετούμε λίγο balsam ή after shave. Ενυδατώνει την επιδερμίδα και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Η κατάλληλη προστασία που χρειάζεται μετά το ξύρισμα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις