Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ: Ισλανδικός… πάγος
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ: Ισλανδικός… πάγος

ΠΑΟΚ: Έχει «παγώσει» τις συζητήσεις με τον Σβέριρ Ινγκι Ινγκασον μετά την επιμονή του Ισλανδού να πάρει συμβόλαιο... εκατομμυρίου.

Ήταν Φεβρουάριος του 2021. Ο ΠΑΟΚ καταθέτει επίσημη πρόταση στον Σβέριρ Ινγκι Ινγκασον και όλα δείχνουν ότι, αν και υπάρχει απόσταση στο τι δίνει η ομάδα και τι ζητάει ο παίκτης, θα βρεθεί τρόπος να γεφυρωθεί το χάσμα. Και ο Ισλανδός εμφανιζόταν σχεδόν βέβαιος ότι θα έμενε στην Τούμπα. Με ένα συμβόλαιο κοντά στο εκατομμύριο (κατ’ έτος). Φτάσαμε στον Οκτώβριο, 8 μήνες μετά, καμία εξέλιξη δεν έχει υπάρξει στην πιο καυτή υπόθεση συμβολαίου του ΠΑΟΚ, μετά από εκείνη του Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Ινγκασον δεν έχει συμφωνήσει. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει κάνει κάποια σοβαρή κίνηση προς την πλευρά του. Και στο μεσοδιάστημα τα αγωνιστικά δεδομένα άλλαξαν. Με αποτέλεσμα ο Ισλανδός να μην θέλει αυτή τη στιγμή να συζητήσει.

Τελευταία φορά που ο Ινγκασον φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε επίσημο παιχνίδι ήταν στις 29 Απριλίου, στη νίκη με 2-1 επί της ΑΕΚ, στο Κύπελλο. Έκτοτε, αγνοείται. Με λόγο, βεβαίως. Καθώς το παιδί ταλαιπωρήθηκε επί πεντάμηνο με πρόβλημα στο γόνατο. Το οποίο τον οδήγησε στο χειρουργείο στις 19 Μαΐου. Ποια είναι η συνθήκη που έχει δημιουργηθεί τώρα; Ο ΠΑΟΚ θέλει να διατηρήσει στο ρόστερ του τον Ίνγκασον. Καθώς τον θεωρεί πολύ πιο καλή λύση στην άμυνα από τους Κρέσπο και Βαρέλα, που επίσης μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι και η παραμονή τους στον Δικέφαλο, είναι σχεδόν απίθανη.

Ο ΠΑΟΚ, όμως, λόγω της νέας οικονομικής πολιτικής λιτότητας που ακολουθεί η διοίκηση Σαββίδη, έχει αποφασίσει να μην υπάρχουν στο ρόστερ συμβόλαια όπως αυτό που ζητάει ο Ίνγκασον. Ή εάν υπάρξουν 1-2, δεν θα είναι για αμυντικό, αλλά για τον Ζίβκοβιτς ή κάποιον επιθετικογενή παίκτη. Από την πλευρά του ο Ινγκασον ξέρει ότι δεν είναι σε πλεονεκτική θέση αυτή την εποχή. Τώρα επιστρέφει από τον τραυματισμό του, άρα θεωρεί ότι δεν μπορεί να διαπραγματευτεί το ποσό που θέλει, όντας ανενεργός επί πέντε μήνες. Θέλει να γυρίσει, να παίξει και μετά να καθίσει ξανά στο τραπέζι με τον ΠΑΟΚ και να απαιτήσει το (σχεδόν) εκατομμύριο που θέλει για κάθε χρόνο συμβολαίου στα 28 του χρόνια.

Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες να δώσει το συγκεκριμένο ποσό ο ΠΑΟΚ είναι ελάχιστες. Οχι ότι είναι εύκολο για τον Ισλανδό να βρει αυτά τα λεφτά γενικώς στην αγορά. Αλλά όλα δείχνουν ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η σχέση των δύο πλευρών οδεύει προς ρήξη. Και έτσι ο Δικέφαλος ίσως αναγκαστεί να χάσει τον καλύτερο κεντρικό αμυντικό του την περασμένη 2ετία. Εναν παίκτη που σίγουρα θα είναι περιζήτητος στην αγορά. Καθώς δεν βρίσκεις εύκολα κεντρικούς αμυντικούς με αυτό το προφίλ στην αγορά των ελεύθερων.

Πάντως θεωρείται δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ θα κάνει και νέα κίνηση. Ωστόσο, λόγω της ιδιαίτερης διοικητικής κατάστασης και της απόστασης που τηρεί ο Ιβάν Σαββίδης, δεν είναι σαφές το πότε θα συμβεί αυτό.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις