Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δήμητρα Λιάνη – Γιώργος Παπανδρέου: “Αυτός διέλυσε το κόμμα”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμητρα Λιάνη – Γιώργος Παπανδρέου: “Αυτός διέλυσε το κόμμα”

Δήμητρα Λιάνη - Γιώργος Παπανδρέου: Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου σχολίασε πως "το κλίμα και η αίσθηση που έχω είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αντιπροσωπεύει τίποτα στην κοινωνία".

Στην εκτίμηση ότι “νέος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα βγει ο Γιώργος Παπανδρέου, γιατί έχει και λαγούς εκεί που θα αποσύρουν την υποψηφιότητα τους” προχώρησε η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου. Όπως είπε μάλιστα για την κίνηση του πρώην πρωθυπουργού να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, “όταν ένα σαμπουάν δεν σου κάνει καλό για την πιτυρίδα, το αλλάζεις, δεν ξαναβάζεις το ίδιο”. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή “Πρωινό” σχολίασε πως “το κλίμα και η αίσθηση που έχω είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αντιπροσωπεύει τίποτα στην κοινωνία”.

Για τις σχέσεις του Ανδρέα με τον Γιώργο Παπανδρέου, η Δήμητρα Λιάνη είπε ότι “είχε έρθει ένα χαρτί στον Ανδρέα ότι το αμερικανικό πεντάγωνο απαιτούσε στην κυβέρνηση Σημίτη να γίνει υπουργός εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου”, συμπληρώνοντας πως “ο Ανδρέας ήξερε ποιος είναι ο Γιώργος, είχε έρθει σε προστριβές μαζί του, ήξερε που πάει το πράγμα, αλλά δεν είχε καταλάβει ότι είχε προχωρήσει τόσο πολύ το πράγμα”. “Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ήθελε τον Γιώργο Παπανδρέου για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, το έχει πει σε συνέντευξη του ο Ανδρέας ότι ο θα ήταν καταστροφή μια εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ”.

Είπε ακόμη ότι “ο αρχηγός ενός κόμματος πρέπει να βγαίνει μέσα από ένα συνέδριο. Είναι στημένο το πράγμα. Ο Γιώργος Παπανδρέου διέλυσε το ΠΑΣΟΚ, το χρέωσε πάρα πολλά χρήματα, γι΄ αυτό και άλλαξε όνομα, μετά έκανε και ένα μικρό κόμμα”.

Δήμητρα Λιάνη: “Η οικογένεια Παπανδρέου φρόντισε να παίρνω τη μισή σύνταξη”

Για την οικονομική κατάσταση της, η Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου είπε “δεν είμαι καλά οικονομικά. Επειδή χρωστάω και στην Εφορία και μου κρατούν χρήματα, παίρνω 870 ευρώ τον μήνα από την σύνταξη του Ανδρέα Παπανδρέου. Το ένα σπίτι μου πάει προς πλειστηριασμό γιατί είναι μεγάλα τα χρέη, ενώ από το άλλο σπίτι, το ενοίκιο πηγαίνει στην Εφορία”.

Σημείωσε ότι “η Αμαλία Νίμπλουμ (σημ: η εξώγαμη κόρη του Ανδρέα), την οποία έφερε ο Γιώργος Παπανδρέου στο μνημόσυνο, στα “σαράντα” του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως είχε γίνει και με τον Μιτεράν, παίρνει την μισή σύνταξη του Ανδρέα Παπανδρέου”.

Όπως είπε, “όλα αυτά οφείλονται όχι στην κακή μου μοίρα ή σε ότι άλλο, αλλά σε ένα σχέδιο εξόντωσης. Μου την έπεσαν “άγρια” μετά τον θάνατο του Ανδρέα. Υπάρχουν φίλοι που με στηρίζουν. Από όλα αυτά βγαίνω πιο δυνατή”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις