Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / FIFA: Ανατρεπτική πρόταση
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

FIFA: Ανατρεπτική πρόταση

FIFA: Πυροδότησε τη βόμβα για διεξαγωγή Μουντιάλ ανά δύο χρόνια από το 2026!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του έγκυρου ισπανικού ραδιοσταθμού «Cadena Ser», η FIFA παρουσίασε το πλήρες πλάνο αναδιαμόρφωσης του ημερολογίου των εθνικών ομάδων, στο οποίο προβλέπεται η διεξαγωγή Μουντιάλ ανά δύο χρόνια από το 2026 και μετά. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία εκτιμά ότι μέσω αυτού του πλάνου θα ευνοηθούν οι σύλλογοι,  καθώς θα μειωθούν οι ημέρες που θα απουσιάζουν οι διεθνείς παίκτες από τις 50 στις 30 ημέρες στη διάρκεια του έτους.

Απαντώντας, μάλιστα, σε παίκτες και προπονητές, η FIFA εξηγεί στο έγγραφο ότι ο συνολικός όγκος των αγώνων θα μειωθεί τόσο για τις χώρες της UEFA (από 44 σε 43 για την τετραετία) όσο και για αυτές της Νότιας Αμερικής (από 38 σε 34), δύο Συνομοσπονδίες που βρίσκονται προς το παρόν «σύμμαχοι» στο αντίπαλο στρατόπεδο από τη FIFA. Για να καταστεί εφικτή η μείωση του αριθμού των αγώνων, η Παγκόσμια Συνομοσπονδία προϋποθέτει την ύπαρξη μόνο δύο παραθύρων σε κάθε σεζόν για τα προκριματικά των εθνικών ομάδων, Οκτώβριο και Μάρτιο, τα οποία δεν θα ξεπερνούν τους επτά αγώνες για κάθε χώρα.

 

Έτσι με δεδομένο, η ποδοσφαιρική υφήλιος αναμένει την αντίδραση των Συνομοσπονδιών και κυρίως το πώς θα ψηφίσουν αυτές τη στιγμή της κρίσης στην Γ.Σ. της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Πάντως UEFA και Conmebol έχουν, ήδη, «στραβώσει» σ’ αυτή την πρόταση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις