Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ισπανία: Ποινικοποίηση της πορνείας ζητά ο Σάντσεθ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ποινικοποίηση της πορνείας ζητά ο Σάντσεθ

Ισπανία: Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ζήτησε ποινικοποίηση της πορνείας στη χώρα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Βαλένθια.

Χθες στο τέλος του συνεδρίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Βαλένθια, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ αιτήθηκε να ποινικοποιηθεί η πορνεία στη χώρα, χαρακτηρίζοντάς τη “σκλαβιά” για τις γυναίκες. Σύμφωνα με το BBC, η πορνεία τώρα είναι ανεξέλεγκτη και ποινικοποιούνται όσοι προσφέρουν σεξουαλικές υπηρεσίες επί πληρωμή με τη θέλησή τους σε ιδιωτικό και όχι δημόσιο χώρο. Βέβαια η μαστροπεία είναι παράνομη.

Πληροφοριακά, η πορνεία αποποινικοποιήθηκε το 1995 στην Ισπανία, και έντεκα χρόνια αργότερα, σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, η βιομηχανία του σεξ ανερχόταν στα 3,7 δισ. ευρώ. Επίσης, στατιστικά φαίνεται πως το 2009 ένας στους τρεις Ισπανούς έκαναν σεξ επί πληρωμή, ενώ σε έρευνα του ΟΗΕ, το 2011, η Ισπανία ήταν το τρίτο μεγαλύτερο κέντρο πορνείας στον κόσμο, με την Ταϊλάνδη και το Πουέρτο Ρίκο να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις.

Περίπου 300.000 γυναίκες εργάζονται ως ιερόδουλες

Όπως αναφέρθηκε, η βιομηχανία του σεξ αναπτύχθηκε στην Ισπανία μετά την αποποινικοποίησή της. Σήμερα, εκτιμάται ότι περίπου 300.000 γυναίκες εργάζονται ως ιερόδουλες στη χώρα. Μάλιστα, το 2019, το κόμμα του Σάντσεθ παρουσίασε στο προεκλογικό του μανιφέστο μια δέσμευση περί απαγόρευσης της πορνείας, μια κίνηση που από πολλούς μεταφράστηκε ως άνοιγμα στις γυναίκες ψηφοφόρους. Παρόλα αυτά, δύο χρόνια μετά τις εκλογές, δεν έχει ακόμη κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο προς ψήφιση. Ταυτόχρονα, εντείνεται η ανησυχία σχετικά με τις δυνατότητες εμπορίας γυναικών για σεξουαλική εργασία. Συγκεκριμένα, το 2017, η ισπανική αστυνομία εντόπισε 13.000 θύματα επιθέσεων, δηλώνοντας ότι τουλάχιστον το 80% εξ αυτών είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης από τρίτο μέρος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις