Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν – Μέρκελ: Μια αποχαιρετιστήρια συνάντηση
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν – Μέρκελ: Μια αποχαιρετιστήρια συνάντηση

Ερντογάν - Μέρκελ: Η συνάντηση, η ατζέντα της οποίας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, πραγματοποιήθηκε στην προεδρική κατοικία στην περιοχή Ταράμπια της Κωνσταντινούπολης και είχε διάρκεια μία ώρα.

Η απερχόμενη καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μια επίσκεψη που έχει χαρακτηριστεί «αποχαιρετιστήρια». Η επίσκεψη αυτή έχει και έναν συμβολικό χαρακτήρα και καταδεικνύει τη βαρύνουσα σημασία που έχει για τη γερμανική πολιτική σκηνή η Τουρκία, όντας σημαντικός οικονομικός εταίρος. Αν προσυπολογίσουμε και τα εκατομμύρια των Τούρκων που διαβιούν στη Γερμανία, τότε αντιλαμβανόμαστε γιατί αρκετές φορές οι Έλληνες αισθανόμασταν μεροληψία υπέρ των Τούρκων στις μεταξύ μας διενέξεις.

 

Σε κάθε περίπτωση, η συνάντηση, η ατζέντα της οποίας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, πραγματοποιήθηκε στην προεδρική κατοικία στην περιοχή Ταράμπια της Κωνσταντινούπολης και είχε διάρκεια μία ώρα. Μετά τη συνάντηση, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, Ερντογάν και Μέρκελ βγήκαν στο μπαλκόνι και συνομίλησαν εκεί για λίγο. Ο Τούρκος πρόεδρος παρέθεσε γεύμα στη Γερμανίδα καγκελάριο, ενώ οι δύο ηγέτες αναμένεται να πραγματοποιήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

 

Στην τελευταία επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ ως καγκελαρίου, οι δυο τους επιβιβάστηκαν σε ένα αμαξάκι γκολφ και επισκέφθηκαν την περιοχή της παραλίας όπου βρίσκεται η προεδρική κατοικία, όπου απηύθυναν χαιρετισμό σε ντόπιους και ξένους δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις