Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χαρδαλιάς Οινούσσες – Τουρκία: Ξεσαλώνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς Οινούσσες – Τουρκία: Ξεσαλώνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Χαρδαλιάς Οινούσσες - Τουρκία: Ξεσαλώνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης με αφορμή τον "Παρμενίωνα" και την παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά στις Οινούσσες

Ξεσαλώνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης με αφορμή τον “Παρμενίωνα” και την παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά στις Οινούσσες, καθώς και για τη φωτογραφία που έβγαλε μαζί με Έλληνες αξιωματικούς ο υφυπουργός Άμυνας. Δημοσιεύματα αναφέρονται στις Οινούσσες ως “τουρκικό έδαφος”, ενώ φτάνουν στο σημείο να τους ενοχλεί ακόμη και η φωτογραφία του Νίκου Χαρδαλιά η οποία -όπως γράφουν- έχει φόντο τη Σμύρνη. “Η Ελλάδα πραγματοποίησε άσκηση στο τουρκικό έδαφος του νησιού Κογιούν. Ο υφυπουργός Άμυνας Χαρδαλιάς πόζαρε στο νησί με τη Σμύρνη να φαίνεται πίσω του, και μοιράστηκε αυτή την εικόνα στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας: Κάθε νησί, κάθε μικρό νησί, κάθε βραχονησίδα, μια ελληνική πατρίδα. Είμαστε παντού”, αναφέρει η φιλοκυβερνητική Yeni Safak. “Η Ελλάδα έκανε άσκηση στο υπό κατοχή νησί μας” αναφέρει η εφημερίδα Sozcu, σημειώνοντας ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς “πόζαρε με τη Σμύρνη να φαίνεται στο βάθος”.

Η τουρκική εφημερίδα στο δημοσίευμά της φιλοξενεί και δηλώσεις του του πρώην Γενικού Γραμματέα του τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, συνταγματάρχη Ümit Yalım, ο οποίος επαναλαμβάνοντας το γνωστό αφήγημα της Άγκυρας αναφέρει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αγνοεί το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο Πέλαγος” και επισημαίνει -σύμφωνα πάντα με την τουρκική προπαγάνδα- ότι η Ελλάδα δεν έχει την κυριαρχία αυτών των νησιών, αλλά μόνο το δικαίωμα χρήσης τους.

“Τα χωρικά ύδατα, η παρακείμενη περιοχή, η υφαλοκρηπίδα, η αποκλειστική οικονομική ζώνη και ο εναέριος χώρος των εν λόγω 9 νησιών ανήκουν στη Δημοκρατία της Τουρκίας”, όπως λέει.

Η ανάρτηση του Νίκου Χαρδαλιά:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις