Χαρδαλιάς Οινούσσες – Τουρκία: Ξεσαλώνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς Οινούσσες – Τουρκία: Ξεσαλώνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Χαρδαλιάς Οινούσσες - Τουρκία: Ξεσαλώνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης με αφορμή τον "Παρμενίωνα" και την παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά στις Οινούσσες

07.10.2021 | 18:00

Ξεσαλώνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης με αφορμή τον “Παρμενίωνα” και την παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά στις Οινούσσες, καθώς και για τη φωτογραφία που έβγαλε μαζί με Έλληνες αξιωματικούς ο υφυπουργός Άμυνας. Δημοσιεύματα αναφέρονται στις Οινούσσες ως “τουρκικό έδαφος”, ενώ φτάνουν στο σημείο να τους ενοχλεί ακόμη και η φωτογραφία του Νίκου Χαρδαλιά η οποία -όπως γράφουν- έχει φόντο τη Σμύρνη. “Η Ελλάδα πραγματοποίησε άσκηση στο τουρκικό έδαφος του νησιού Κογιούν. Ο υφυπουργός Άμυνας Χαρδαλιάς πόζαρε στο νησί με τη Σμύρνη να φαίνεται πίσω του, και μοιράστηκε αυτή την εικόνα στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας: Κάθε νησί, κάθε μικρό νησί, κάθε βραχονησίδα, μια ελληνική πατρίδα. Είμαστε παντού”, αναφέρει η φιλοκυβερνητική Yeni Safak. “Η Ελλάδα έκανε άσκηση στο υπό κατοχή νησί μας” αναφέρει η εφημερίδα Sozcu, σημειώνοντας ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς “πόζαρε με τη Σμύρνη να φαίνεται στο βάθος”.

Η τουρκική εφημερίδα στο δημοσίευμά της φιλοξενεί και δηλώσεις του του πρώην Γενικού Γραμματέα του τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, συνταγματάρχη Ümit Yalım, ο οποίος επαναλαμβάνοντας το γνωστό αφήγημα της Άγκυρας αναφέρει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αγνοεί το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο Πέλαγος” και επισημαίνει -σύμφωνα πάντα με την τουρκική προπαγάνδα- ότι η Ελλάδα δεν έχει την κυριαρχία αυτών των νησιών, αλλά μόνο το δικαίωμα χρήσης τους.

“Τα χωρικά ύδατα, η παρακείμενη περιοχή, η υφαλοκρηπίδα, η αποκλειστική οικονομική ζώνη και ο εναέριος χώρος των εν λόγω 9 νησιών ανήκουν στη Δημοκρατία της Τουρκίας”, όπως λέει.

Η ανάρτηση του Νίκου Χαρδαλιά:

Exit mobile version