Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

07

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λύματα – Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου: Πρωτοφανείς εικόνες, έφραξε αγωγός της ΕΥΔΑΠ
ΕΛΛΑΔΑ

Λύματα – Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου: Πρωτοφανείς εικόνες, έφραξε αγωγός της ΕΥΔΑΠ

Λύματα - Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου: Πρωτοφανείς εικόνες σε σχολείο του Ζωγράφου - Έφραξε αγωγός της ΕΥΔΑΠ

Πρωτοφανείς εικόνες καταγράφηκαν σε δημοτικό σχολείο του Ζωγράφου πυροδοτώντας κύμα αντιδράσεων. Με λύματα πλημμύρισε ο σχολικός χώρος του 1ου Δημοτικου όταν έφραξε αγωγός της ΕΥΔΑΠ, οπως φαίνεται στο βίντεο του protothema.gr, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση της δημοτικής αρχής. Παρά το πρόβλημα, που διαιωνίζεται εδώ και καιρό, τα μαθήματα δεν διακόπηκαν. Ο δήμος, όμως, έλαβε άμεσα μέτρα στέλνοντας συνεργεία που δίνουν πολύωρη μάχη και διενεργούν αποφράξεις αποχετεύσεων. Αναμένεται, παράλληλα, και κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ από την Ηλιούπολη για να συνδράμει τις προσπάθειες του δήμου Ζωγράφου.

Τι είπε η δημοτική σύμβουλος – επικεφαλής για σχολικά θέματα

Μιλώντας για το πρόβλημα, η δημοτική σύμβουλος – επικεφαλής για σχολικά θέματα, Αναστασία Μπότου, δήλωσε στο protothema.gr ότι θα χρειαστεί ολική απόφραξη του αποχετευτικού αγωγού με μεγάλο αντιφρακτικό μηχάνημα. «Ο συγκεκριμένος προβληματικός αγωγός συνδέεται με τις γύρω πολυκατοικίες και βάσει μια πρώτης αυτοψίας φαίνεται ότι κάποιο μεγάλο αντικείμενο τον έχει φράξει», προσθέτει η κ.Μπότου, δίνοντας εξηγήσεις για το θέμα.

Υπό την πίεση των κανονισμών, που επιτάσσει το υγειονομικό πρωτόκολλο, φοιτούν οι μαθητές και σε αυτήν την ιδιαίτερη καθημερινότητα έρχεται να προστεθεί το πρόβλημα της αποχέτευσης που αν μη τι άλλο δυσχεραίνει τη διαδικασία της παρακολούθησης παραδόσεων. Οι γονείς αγωνιούν για τις συνθήκες υγιεινής που περιβάλλουν τα μικρά παιδιά, ενώ έχει αρχίσει ένας αγώνας δρόμου για να απομακρυνθεί η προβληματική εικόνα που επικρατεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις